Επιτέλους νίκη για Παναιτωλικό – 2-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα

φωτό : paravatos.eu

Bαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Παναιτωλικός νικώντας απόψε στο Αγρίνιο τον ΠΑΣ Γιάννενα με 2-1. Πολύ καλή εμφάνιση για τους Αγρινιώτες που επικράτησαν με αυτογκόλ του Τσουκαλά και με εκπληκτικό γκολ του Μαρκόφσκι. Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Ηλιάδης. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, παρά τις απουσίες πολλών βασικών ποδοσφαιριστών, πέτυχε μια πολύ σημαντική ψυχολογικά αλλά και βαθμολογικά νίκη, αφού η τελευταία της νίκη στο πρωτάθλημα ήταν στις 13 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Πανθρακικό στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής!

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Με… αυτογκόλ!
Μόλις στο 3` ο Σκόνδρας ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή έπιασε κεφαλιά άουτ, με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο δυνατά στο ματς και στο 7` ο Κυριακίδης επενέβη σε νέα κεφαλιά του επίσης αμαρκάριστου Μιχαήλ, προκαλώντας την αντίδραση του Μαντζουράκη στον πάγκο… Οι Αγρινιώτες προσπάθησαν και τελικά ισορρόπησαν, βγαίνοντας μπροστά κυρίως με τους Ουάρντα και Ρουσκουσέδα. Ο τελευταίος στο 22` έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά σούταρε αδύναμα πάνω στον Βελλίδη, στην καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων.Λάθη επί λαθών στο ματς στη μεσαία γραμμή, με τον Γιάκο πάντως να απειλεί στο 30` και τον Πάουλο στο 35` να σπαταλά απίστευτη ευκαιρία για τους Αγρινιώτες για το 1-0! Τελικά, στο 44` η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε. Ο Ουάρντα σέντραρε από αριστερά ο Τσουκαλάς έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Βελλίδη!

Γκολάρα Μαρκόφσκι!
Φουριόζος μπήκε ο Παναιτωλικός στο β`, χάνοντας δυο καλές ευκαιρίες στο 47`με Μαρκόφσκι, με τους Αγρινιώτες να θέλουν να καθαρίσουν το ματς. Ο αγώνας είχε αποκτήσει πολύ ωραίο ρυθμό και στο 56` ο κορυφαίος του ματς Ρουσκουσέδα βγήκε υποδειγματικά στην κόντρα, πάσαρε στον Μαρκόφσκι κι αυτός με φοβερό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή έκανε το 2-0! Μετά το γκολ ο ρυθμός έπεσε, με τους Αγρινιώτες να δίνουν χώρο στον ΠΑΣ που προσπαθούσε να ξαναμπεί στο ματς και θα μπορούσε αλλά στο 70` ο Κυριακίδης έκανε την απόκρουση της χρονιάς στην κοντινή κεφαλιά του Ίλιτς! Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είπε “όχι” και στο κοντινό σουτ του Ηλιάδη στο 82` αλλά και στην κεφαλιά του Τσάβες στο 86`… Στο 90` ο Ηλιάδης πήρε την πολύ ωραία κάθετη του Τσάβες και μείωσε σε 2-1, προσθέτοντας άγχος στους γηπεδούχους που στο 90+2` έχασαν ευκαιρία με τον Πάουλο για το 3-1 με το ματς να λήγει 2-1.

φωτό : paravatos.eu

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ): Κυριακίδης, Παπουτσογιαννόπουλος (87′ Κωνσταντινόπουλος), Παπάζογλου, Πάουλο, Κέβιν, Μάκος, Μύγας, Ουαρντά, Κάπελ (76′ Κόρσενς), Ρουσκουγιέδα (71′ Ρουμπουλάκου), Μαρκόφσκι.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΕΤΡΑΚΗΣ): Βελλίδης, Καρανίκας (61′ Λίλα), Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Τσουκαλάς (54′ Μανιάς), Κοζορώνης, Ακόστα (76′ Ηλιάδης), Τσάβες, Γιάκος, Ίλιτς.