Κλειστό αερογέφυρας : Με την ελπίδα αυτή να είναι η τελευταία επανεκκίνηση [pics]

Το κλειστό γυμναστήριο στην αερογέφυρα, το «φάντασμα», όπως έχει χαρακτηριστεί, βρίσκεται και πάλι τις τελευταίες μέρες σε φάση επανεκκίνησης.

Το έργο, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1998 και είχε «παγώσει» για 14 (!) σχεδόν χρόνια, από το 2012 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε ένα αένο “σταμάτα – ξεκίνα” λόγω της υποχρηματοδότησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Αυτή τη φορά εκτιμάται ότι αυτή θα είναι η τελευταία επανεκκίνηση του έργου, καθώς το σημαντικότερο μέρος του τεχνικού αντικειμένου έχει εκτελεστεί, επομένως αν δεν προκύψουν προβλήματα χρηματοδότησης πιθανολογείται ότι στις αρχές του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου προβλέπεται η κατασκευή ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, χωρητικότητας 500 ατόμων, με ξύλινο δάπεδο και αποδυτήρια για την φιλοξενία αθλητών. Η υλοποίηση αυτού του έργου θα αναβαθμίσει τις αθλητικές υποδομές στο Αγρίνιο, δίνοτας τον απαιτούμενο χώρο σε πολλά αθλητικά σωματεία της πόλης που τώρα «στοιβάζονται» στο ΔΑΚ Αγρινίου. Από την άλλη το υπό κατασκευή γήπεδο είναι μικρό και όταν ολοκληρωθεί δύσκολα θα μπορέσει να φιλοξενήσει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Final Four του Volley Γυναικών, που φιλοξενήθηκε πέρυσι στο ΔΑΚ Αγρινίου, ωστόσο δεν παύει να είναι μια υποδομή που θα βοηθήσει τα αθλητικά σωματεία της περιοχής να βρουν τον απαιτούμενο χρόνο προπονήσεων που πολλές φορές δεν έχουν στο κλειστό του ΔΑΚ, λόγω “συνωστισμού”…