Παλιό νοσοκομείο Αγρινίου : 28 μήνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας [pics]

Δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά τη μεταφορά του νοσοκομείου Αγρινίου στο νέο του κτίριο, οι εγκαταστάσεις του παλαιού κτιρίου ρημάζουν πραγματικά.

Και δεν είναι μόνο ότι οι χώροι του κτιρίου έγιναν βορά σε κάθε είδους πλιατσικολόγους και ζητούντες καταφύγιο, με αποτέλεσμα τόσο το κτίριο, όσο και ο περιβάλλον χώρος του να παρουσιάζει πραγματικά εικόνες ντροπής, όπως θα δείτε στο φωτορεπορτάζ που παρουσιάζει το ΑγρίνιοCulture.gr. Είναι εγκληματική η ευθύνη των ιθυνόντων να αφήσουν όλο αυτό το διάστημα το κτίριο χωρίς φύλαξη και πραγματικά τρομακτική η αδιαφορία όλων ηγεσιών που πέρασαν από το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια αυτούς τους 28 μήνες, ώστε να μην έχουν αποφασίσει ακόμη πως θα επαναχρησιμοποιηθεί το κτίριο. Και βέβαια σε ένα κράτος δικαίου θα καταλογίζονταν ευθύνες σε όλους τους Υπουργούς, τους ΥΠΕάρχες και τους διοικητές…. Οπωσδήποτε στους χαλεπούς οικονομικά καιρούς η αξιοποίηση του κτιρίου θα απαιτούσε αρκετά χρήματα -και χρόνο ώστε αυτά να εξευρεθούν- για να γίνει η μετατροπή του για κάποια άλλη χρήση. Το συγκεκριμένο κόστος πλέον έχει πολλαπλασιαστεί, αφού το κτίριο αφέθηκε στην τύχη του. Αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί καν ποια μπορεί να είναι η νέα του χρήση…

Το οξύμωρο είναι ότι, ενώ η βούληση της τοπικής κοινωνίας για συγκεκριμένη αξιοποίηση του κτιρίου είναι εκπεφρασμένη, τους τελευταίους μήνες οι ιθύνοντες από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ανεπισήμως δηλώνουν πως περιμένουν τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας… Επισήμως πάντως η υπόθεση της αξιοποίησης του παλιού κτιρίου του νοσοκομείου Αγρινίου έχει μείνει στο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης και Τεχνικών Υποδομών του Υπουργείου Υγείας, που κοινοποιήθηκε στο δήμο Αγρινίου τον Μάρτιο του 2014 και μιλούσε -σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου- για συγκέντρωση των Υπηρεσιών Υγείας στις εγκαταστάσεις του παλιού Νοσοκομείου, δηλαδή τη λειτουργία Κέντρου Υγείας, των Υπηρεσιών του ΠΕΔΥ, των Ασφαλιστικών Ταμείων (ΟΠΑΔ), του ΙΚΑ – Διοικητικών Υπηρεσιών, καθώς και του ΕΚΑΒ.