Δεν είναι τρολιά – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στην απεργία ενάντια στα δικά του μέτρα

Μάλλον μπερδεύτηκαν στην Κουμουνδούρου ή δεν έχουν συνηθίσει ακόμη το γεγονός ότι οι ίδιοι κυβερνούν και βρίσκονται στην εξουσία και όχι πλέον στην αντιπολίτευση. Πως αλλιώς εξηγείται το γεγονός ότι το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί σε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 12η Νοέμβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ναι καλά ακούσατε και δεν είναι φάρσα. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση (δείτε την εδώ), «το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους/ις εργαζόμενους/ες, τους/ις άνεργους/ες, τους/ις συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «αγώνες απέναντι στις αντιλαϊκές, ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές συνεχίζονται ακόμα πιο δυναμικά. Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους».

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο είναι ίσως η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το τμήμα ενός κόμματος δηλαδή που είναι στην εξουσία να καλεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που έχει ψηφίσει. Εκτός και αν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα το βλέπουμε συχνά από εδώ και πέρα.