Ξεκινά «Το ταξίδι του Νοστιμούλη» στην Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου επέλεξε να κάνει την έναρξη της χειμερινής θεατρικής περιόδου με το έργο «Φραουλογλειφιτζουροσοκολατοκαραμελότσιχλα!» ή «Το ταξίδι του Νοστιμούλη» του Αντώνη Αμμολοχίτη, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικών Σχολείων, αλλά και σε παιδιά Γυμνασίων Α΄ και Β΄ τάξης.

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια «ανοίγει» για το κοινό του Αγρινίου από τις 15 Νοεμβρίου έως μέσα Δεκεμβρίου, κάθε Κυριακή στις 11.00.π.μ. Τιμές εισιτηρίων: 6 € κανονικό και 4€ παιδικό-μαθητικό.

Το πρόγραμμα των οργανωμένων πρωινών παραστάσεων για τους μαθητές της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια Α’και Β’τάξης) ξεκίνησε ήδη από τις 9 Νοεμβρίου 2015.Τα Σχολεία που δεν έχουν ενταχτεί ακόμα στο πρόγραμμα παρακολούθησης της παράστασης, μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους καθημερινά στο τηλέφωνο του θεάτρου (26410 -21158 & 46452) και ώρες γραφείου.

Για την παράσταση:
Είναι μια διαδραστική παράσταση με συμμετοχή παιδιών-θεατών, και ταυτόχρονα την αυτοσχεδιαστική ευστροφία και ικανότητα των ηθοποιών να επαναφέρουν την υπόθεση στη ροή της. Το παραμύθι αυτό μας δημιουργεί σκέψεις, ιδέες αλλά μας δείχνει και τρόπους πώς να βρούμε λύσεις, κάθε φορά που νομίζουμε ότι βρισκόμαστε σ’ ένα αδιέξοδο. Την κάθε επιτυχία ή αποτυχία, μπορεί να την αντιλαμβανόμαστε ως μία εμπειρία παραπάνω στη ζωή μας .Η δράση είναι κλιμακωτή, έχει αγωνία, μυστήριο… Γεμάτο μουσική, εκπλήξεις, με υπέροχο ρυθμό, αφήνει στο παιδί το περιθώριο να φαντασθεί, αλλά και να συμμετέχει.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:
‘’Θέλουμε να ξαναπετάξουμε, να ταξιδέψουμε, να δούμε τον κόσμο’’…
Το ταξίδι του Μούλη Νοστιμούλη θα ξεκινήσει αλλά θέλουμε και συνεπιβάτες εσάς, τα παιδιά. ΄Oλοι μαζί θα ξετυλίξουμε τα φτερά μας και θα πετάξουμε μέσα στο δάσος. Θα γνωρίσουμε περίεργα πλάσματα και θα τα κάνουμε φίλους μας γιατί είμαστε όλοι διαφορετικοί, δεν μοιάζουμε μεταξύ μας αλλά είμαστε όλοι παιδιά. Γι’ αυτό πάμε να παίξουμε. Να νικήσουμε ή να χάσουμε, αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να αγωνιζόμαστε και αυτό πάντα θα έχει σαν αποτέλεσμα να βγαίνουμε «νικητές».

Συντελεστές:
Κείμενο: Αντώνης Αμμολοχίτης
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Σιώζου
Σκηνικά : Βασίλης Ραμμόπουλος – Νίκος Βελτσίστας
Κοστούμια: Οι «Υπό το Μηδέν»
Μουσική Επιμέλεια: Αγγελική Χατζηγιάννη
Φωτισμοί : Δημήτρης Παπαδάκης
Φωτογραφίες: Λεωνίαδας Φραγκούλης-Πάνος Καλτσά

Παίζουν:
Αφροδίτη Κλεάνθη
Αγγελική Χατζηγιάννη
Βίργκω Οικονόμου

Η προπώληση εισιτηρίων της Παιδικής σκηνής για το κοινό θα ξεκινήσει από το Σάββατο 14-11-2015

Ώρες ταμείου:
Σάββατο 14-11-15 από τις 11 π.μ.- 1 μ.μ.
Κυριακή 15-11-15 από τις 10 -11.π.μ.
Τηλ Ταμείου 26410 – 56 135