Τζιτζικώστας από το Αγρίνιο : Όχι στην ηγεσία που διάλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΔ [pics]

Mε ομιλία στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Νωρίτερα επισκέφθηκε τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι, όπου συνομίλησε με νεοδημοκράτες.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ξεκίνησε την ομίλια του με επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την αναποτελεσματικότητα και την επιπολαιότητά του βυθίζει τη χώρα στο χάος. Στη συνέχεια σχολίασε την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και αφού εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τα θύματα και τον αποτροπιασμό του για τη τυφλή βία, σημείωσε πως “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση για τη χώρα και τα εθνικά μας θέματα, αφού δεν δίστασε να χρησιμοποίησει στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές την απειλή των τζιχαντιστών για την Ευρώπη που παρεισφρύουν στις μεταναστευτικές ροές των προσφύγων”.

ομιλία ΤζιτζικώσταΣτην συνέχεια επιτέθηκε στους αντιπάλους του και κυρίως στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την επιλογή του για την ηγεσία της ΝΔ, και μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής έδειξε την προτίμησή του, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από μια φοβική ΝΔ και από μια ηγεσία στη ΝΔ δοκιμασμένη στην… ήττα”. “Οι νεοδημοκράτες” πρόσθεσε “δεν πρέπει να κάνουμε το χατήρι του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να αλλάξουμε, να αλλάξουμε οι ίδιοι, για να αλλάξουμε τη χώρα”. “Η λύση” κατέληξε ο Απ. Τζιτζικώστας “για να κερδίσουμε το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ είναι να αλλάξουμε. Κάποιοι σήμερα μας λένε να περιμένουμε. Να περιμένουμε τι; Ποιον; Να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ από μόνος του; Εμείς τολμάμε να αλλάξουμε γιατί ούτε η παράταξη, ούτε η χώρα πολύ περισσότερο, μπορεί να περιμένει”.

Ακόμη ο Απ. Τζιτζικώστας έδωσε απάντηση και στα περί του ασυμβίβαστου για την εκλογή του ως πρωθυπουργού, λέγοντας ότι “η πρόσφατη ιστορία της χώρας έχει δείξει ότι για τον πρωθυπουργό δεν υπάρχει κανένα ασύμβιβαστο” και πρόσθεσε με νόημα “δεν θα κάνουμε κουρέλι το Σύνταγμα της χώρας για να ικανοποιηθούν οι δυνάμεις της ακινησίας στη ΝΔ”. Στη συνέχεια επανέλαβε τη δέσμευσή του για δύο αντιπροέδρους στη ΝΔ, έναν για το συντονισμό της κοινοβουλευτικής παρουσίας και έναν για την κατάρτιση ενός σχεδίου αναγέννησης της χώρας. “Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ενιαία, χωρίς διαρχίες και τριαρχίες…” είπε χαρακτηριστικά.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην συνέχεια παρουσίασε τους πέντε άξονες του προγράμματός του για την Ανάπτυξη, δηλαδή :
1.Την αξιοπιστία, το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και την ασφάλεια, που θα φέρουν επενδύσεις.
2.Τις διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
3.Την ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και έναν νέο Αναπτυξιακό Νόμο.
4.Αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν βάζουν εμπόδια στον επενδυτή, που τον διευκολύνουν.
5.Την αξιοποίηση επιτέλους με ένα γενναίο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, της δημόσιας περιουσίας, με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στους πέντε άξονες των θεσμικών μεταρρυθμίσεων, δηλαδή:
1.Την άμεση κατάργηση του Νόμου Περί Ευθύνης Υπουργών, γιατί δεν μπορεί να είναι τόσο σύντομη η αποσβεστική προθεσμία ως προς την ποινική ευθύνη που φέρουν.
2.Την αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των Βουλευτών και την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του Βουλευτή.
3.Τη θέσπιση χρονικών ορίων ως προς τη θητεία του Πρωθυπουργού, που δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα οχτώ χρόνια.
4.Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του Βουλευτή για να θεμελιώσουμε την ουσιαστική διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία.
5.Την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στην εξωτερική πολιτική, και την άμεση εκλογή του από τους Έλληνες πολίτες. Για να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου.

Παρόντες στην ομίλα του Απ. Τζιτζικώστα ήταν ο βουλευτής της ΝΔ στο νομό Κ. Καραγκούνης, οι βουλευτής Αχαίας Ανδ. Κατσανιώτης και ο πρώην βουλευτής Αχαίας Αθ. Νταβλούρος, πολιτευτές της ΝΔ στο νομό, στελέχης της Αυτοδιοίκησης.