Κυριακίδης: «Συνεχώς βελτιωνόμαστε»

Για την πολύ καλή εμφάνιση του Παναιτωλικού, για τον πολύτιμο βαθμό, αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας μίλησε ο Δημήτρης Κυριακίδης στον «Libero 107,4».

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για την εμφάνιση του Παναιτωλικού: Νομίζω ότι χτες δείξαμε ότι είμαστε ομάδα. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο γήπεδο για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Αν ήμασταν λίγο πιο αποτελεσματικοί θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει με τους τρεις βαθμούς.

Για το παιχνίδι: Σαν ομάδα κάθε αγωνιστική δείχνουμε μία βελτίωση. Σίγουρα δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Στο τέλος περιμέναμε σαφώς και τη νίκη και είμαστε στεναχωρημένοι. Με τον ΠΑΟΚ να βάζει όλους τους επιθετικούς του από την αρχή και εμείς να προσπαθούμε να μη δεχτούμε γκολ, παίζαμε με τον χρόνο και την πίεση που πάντα έχει ο ΠΑΟΚ και ανταποκριθήκαμε πολύ καλά με βάση και την προετοιμασία μας για αυτό το παιχνίδι. Εμείς θέλαμε να κρατήσουμε ανέπαφη την εστία μας. Ξέραμε ότι όσο περνάει η ώρα θα είναι υπέρ μας και θα πιέζει και ο κόσμος τον ΠΑΟΚ, όπως και έγινε. Δουλέψαμε να κλείσουμε τον ΠΑΟΚ από τις πλευρές και από τον άξονα και δεν αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να μας δημιουργήσει προβλήματα.

Για τις απουσίες που είχε ο Παναιτωλικός στην άμυνα: Ξέραμε τις απουσίες από τις αρχές της εβδομάδας. Έγινε πολύ καλή δουλειά στη διακοπή και καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο, να παίξει κάθετα και από τα πλάγια. Εμείς κάναμε καλή δουλειά και δεν μπόρεσε ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει. Είναι η δουλειά που κάναμε και δεν αφήσαμε χώρους στον ΠΑΟΚ, δεν είναι μόνο ότι ο ΠΑΟΚ δε βρέθηκε σε καλή ημέρα.

Για την κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα: Είχαμε έναν προπονητή με άλλη φιλοσοφία. Εμείς ξέρουμε ότι στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να προστατεύεις την άμυνα σου, να είσαι συμπαγής. Κι από εκεί και πέρα με τους ικανούς παίκτες που έχουμε μεσοεπιθετικά να πάρεις αποτελέσματα. Αυτό δεν έγινε με τον προηγούμενο προπονητή. Νομίζω ότι με την αλλαγή προπονητή δείχνουμε ότι γινόμαστε ομάδα και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Έχουμε το περιθώριο να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, το οποίο ήδη δείχνουμε. Η βαθμολογία αυτή τη στιγμή μας αδικεί. Αν σκεφτείτε ότι χτες θα μπορούσαμε να πάρουμε τον αγώνα στο τέλος. Όλες οι ομάδες είναι κοντά. Πλέον εμείς έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα. Ακολουθεί το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο που βάλαμε.