Eθελοντές συγκεντρώνουν παιχνίδια για τα παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου Aγρινίου

Ας βοηθήσουμε να γεμίσουν τα «Σπιτάκια των Δώρων»
Με πολύ ικανοποιητική συμμετοχή και ακόμη πιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015, στα Παλαιά Σφαγεία στο Αγρίνιο, η γιορτή δημιουργίας και εθελοντισμού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.Τα άχρωμα, «ψυχρά» κουτιά που στήθηκαν από τους εθελοντές του Δήμου Αγρινίου, με τη βοήθεια μικρών και μεγάλων, έγιναν πολύχρωμα «σπιτάκια δώρων», τα οποία θα διατεθούν στα παιδιά των οικογενειών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Μικρά παιδιά και μεγάλα είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν στα κουτιά, σχέδια της δικιάς τους προτίμησης, υπό την καθοδήγηση των εθελοντών και να συμμετάσχουν στη διεργασία μίας ανοιχτής δράσης στο δημόσιο χώρο της πόλης και μέσα από τις «εικαστικές ανησυχίες τους» να συνδυάσουν το συλλογικό πνεύμα, τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τη δημιουργία. Παράλληλα τα μέλη της «Ακτίνας Εθελοντισμού» του Δήμου δίδαξαν στα παιδιά την ομαδικότητα, τη συνεργασία και την προσφορά , στοιχεία απαραίτητα για την εποχή μας.Η εθελοντική δράση με τίτλο «Σπιτάκια των Δώρων» εντάσσεται στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Αγρινίου και παράλληλα να σημειωθεί, ότι , τα πολύχρωμα «σπιτάκια δώρων» θα παραμείνουν στο σημείο καθόλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για τα παιδιά των ευπαθών οικογενειών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού αλλά και τη συγκεκριμένη δράση, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε,«Η 5η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από το 1985 ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, προκειμένου να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία της κοινωνίας και του συνόλου.

Ο εθελοντισμός δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά, η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Στις σημερινές συνθήκες κρίσης, ο εθελοντισμός, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για το αύριο. Είναι το αντιστάθμισμα στην κυριαρχία της τεχνολογίας και στην ηθική κατάπτωση των ανθρώπων, είναι το μέσο για ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο με χαμόγελο, αγάπη και ευτυχία.

Ο Δήμος Αγρινίου από το Νοέμβριο του 2014, έβαλε τις βάσεις για την ανάπτυξη του εθελοντισμού , δημιουργώντας την «Ακτίνα Εθελοντισμού». Ένα δίκτυο εθελοντισμού, που ενδυνάμωσε και συνέβαλε στο μέγιστο βαθμό στη λειτουργία του Δήμου, στους τομείς, Κοινωνικής, Αλληλεγγύης, Παιδείας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Υγείας κτλ. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους εθελοντές για το καθημερινό και πολυποίκιλο έργο τους , με γνώμονα την ανιδιοτελή και ουσιαστική προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Ο Δήμος Αγρινίου, βρίσκεται δίπλα τους και τους στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο, γιατί αποτελούν την «καρδιά» των δράσεών του» κατέληξε.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Καλαντζής.