Tέσσερις συλλήψεις για τα χθεσινά επεισόδια στο Αγρίνιο

Σε τέσσερις συλλήψεις νεαρών ατόμων που συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια στο Αγρίνιο, μετά την πορεία για την 7η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προχώρησε οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

H Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ αρχικά σε 28 περίπου προσαγωγές ατόμων, αφού πρώτα τους άφησε σχεδόν ανενόχλητους να προξενήσουν επεισόδια και φθορές σε υποκαταστήματα Τραπεζών στο κέντρο του Αγρινίου, στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στην Πλατεία Δημάδη (στόχος αποτέλεσε και το χριστουγεννιάτικο δένδρο) καθώς στην μπουτίκ του γηπέδου του Παναιτωλικού, όπου προκλήθηκαν σοβαρές φθορές.Η επέμβαση της Αστυνομίας ήρθε όταν οι νεαροί είχαν κατευθυνθεί περιμετρικά του πάρκου, αφού όπως αποδείχθηκε, μόνο εκεί μπόρεσε η Αστυνομία να κάνει προσαγωγές και από τις οποίες προέκυψαν τέσσερις συλλήψεις. Aξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και καταγγελία για πλιάτσικο που έγινε σε περίπτερο περιμετρικά του πάρκου.

Οι δικογραφίες που σχηματίζονται σε βάρος των συλληφθέντων αφορούν κυρίως τη διατάραξη κοινής ειρήνης και τη συμμετοχή σε επεισόδια, ενώ σε έναν συλληφθέντα εντοπίστηκε και χασίς. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγρινίου.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας
Χθες (06-12-2015) και ώρα 20:15, στην πλατεία Δημάδη στο Αγρίνιο, (150) περίπου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που συμμετείχαν σε προγραμματισμένη συγκέντρωση, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε ήσυχα μετά από μισή ώρα περίπου. Κατά την αποχώρηση των ατόμων, μια ομάδα αποτελούμενη από σαράντα (40)
περίπου άτομα προκάλεσαν φθορές σε ιδιωτικές υποδομές ρίχνοντας τουλάχιστον δυο εμπρηστικούς μηχανισμούς και πληθώρα αντικειμένων (πέτρες), ενώ παράλληλα έθεσαν φωτιές και σε κάδους απορριμμάτων. Πιο συγκεκριμένα καταγράφηκαν μικροφθορές σε επιγραφές δυο τραπεζών, σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ καθώς και σε υαλοπίνακες γραφείων και μπουτίκ ποδοσφαιρικού σωματείου. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε πλήρως με τις παρεμβάσεις των αστυνομικών
δυνάμεων, οι οποίες χωρίς να προβούν στη χρήση δακρυγόνων μέσων, πραγματοποίησαν τέσσερις συλλήψεις και είκοσι οκτώ προσαγωγές (είκοσι επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας).

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί (δυο εκ των όποιων ήταν αδέλφια) ηλικίας 18, 18, 17 και 16 ετών, σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη της κοινής ειρήνης και διάπραξη διακεκριμένων φθορών κατά συναυτουργία. Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου.