ΕΑΣ Αγρινίου: Επιτέλους… πληρωμές!

Σήμερα, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, όπως σωστά, έγκυρα και υπεύθυνα είχε ενημερώσει η Ένωση Αγρινίου, γίνονται οι πληρωμές της πρώτης πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης, με τους δικαιούχους αγρότες να συρρέουν κατά κύματα στα τραπεζικά καταστήματα.

Εικόνες όπως αυτή στη φωτογραφία που συνοδεύει το κείμενο είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί, καταδεικνύουν δε πως οι αγρότες δεν έχουν την πολυτέλεια αναμονής, καθώς οι υποχρεώσεις τους έχουν πνίξει.Φυσικά, η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης δεν είναι αρκετή για να τους ανακουφίσει, πολύ περισσότερο όχι όταν ο κύριος όγκος των χρημάτων που λαμβάνουν επιστρέφει σχεδόν αυτόματα στο κράτος, είτε μέσω κρατήσεων είτε μέσω της εξοντωτικής φορολόγησης. Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την περίοδο θα έπρεπε να μιλάμε για την εκκαθάριση και όχι για την προκαταβολή.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, πάντως, το νέο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αυτή τη φορά να τηρηθεί και σε ότι αφορά την εκκαθάριση και σε ότι έχει να κάνει με τις άλλες εκκρεμότητες (εξισωτική, βιολογικά κτλ), αν και διατηρούμε επιφυλάξεις, καθώς δύσκολα σε διάστημα δέκα ημερών θα γίνει ότι δεν έγινε από τον περασμένο Μάιο.

Πηγή: e-ea.gr