Στις χειρότερες άμυνες…

φωτο : paravatos.eu

Ο Παναιτωλικός έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 24 γκολ και ο ΠΑΣ Γιάννινα την τρίτη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Διαβάστε στο JOINSPORTS τι μαρτυρά η στατιστική για την άμυνα των ομάδων της Βορειοδυτικής Ελλάδας…

Έχει ειπωθεί, έχει συζητηθεί, έχει γραφτεί ότι φέτος, τόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα όσο και ο Παναιτωλικός απογοητεύουν με τις επιδόσεις του στο πρωτάθλημα. Η έδρα των Γιαννιωτών και των Αγρινιωτών δεν είναι πια το… κάστρο που είχαμε δει πέρυσι και ειδικότερα για τον Παναιτωλικό, ο οποίος σε επτά εντός έδρας παιχνίδια έχει νικήσει μόνο δύο φορές, τον Πανθρακικό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, δύο φορές έχει πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας με Βέροια και Ατρόμητο, ενώ έχει ηττηθεί και τρεις φορές από Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και Πλατανιά Χανίων.Ο ΠΑΣ Γιάννινα στα εντός είναι κάπως σε καλύτερη μοίρα. Έχει πάρει το τρίποντο τέσσερις φορές στους «Ζωσιμάδες», με ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Πανθρακικό και Καλλονή. Έχει έρθει ισόπαλος στο παιχνίδι με τον Ηρακλή και έχει ηττηθεί δύο φορές, από Αστέρα Τρίπολης και Λεβαδειακό. Εκεί που απογοητεύει πλήρως είναι εκτός έδρας. Στο πρωτάθλημα δεν έχει ούτε μια νίκη μακριά από τα Γιάννινα (κέρδισε τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι, αλλά για το Κύπελλο). Εξίσου και η Καλλονη δεν έχει κερδίσει μακριά από την έδρα της.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Στην άμυνα πάνε μαζί
Εκεί όμως που ο ΠΑΣ και ο Παναιτωλικός είναι… αδέρφια, είναι στην άμυνα. Όπως προλογίσαμε ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει δεχθεί 23 γκολ και ο Παναιτωλικός 24. Η στατιστική αναφέρει πως τόσο ο «Άγιαξ» όσο και τα «καναρίνια» δέχονται ανά ματς περίπου 2 γκολ, για την ακρίβεια 1,8 γκολ ανά αγώνα.Οι αντίπαλοι του ΠΑΣ Γιάννινα έχουν… ενοχλήσει τον Βελλίδη 158 φορές και η άμυνα του ΠΑΣ δέχεται 1 γκολ ανά 6,9 τελικές προσπάθειες. Σε κάθε ματς οι αντίπαλοι της ομάδας των Ιωαννίνων δημιουργούν 12,2 τελικές προσπάθειες, έναντι 11,5 τελικές του ΠΑΣ. Στην αντίπερα όχθη, οι αντίπαλοι του Παναιτωλικού έχουν σημειώσει 138 τελικές προσπάθειες και σκοράρουν 1 γκολ ανά 5,5 τελικές προσπάθειες. Ανά ματς τα «καναρίνια» δέχονται από τους αντιπάλους του 10,2 τελικές προσπάθειες, ενώ ο Παναιτωλικός δημιουργεί 9,2 τελικές.

πηγή : joinsports.gr