Αγρίνιο: “Δέντρο Αγάπης” από… γάλα έφτιαξαν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό

Εκδηλώσεις Αλληλεγγύης στο «Παραμύθι από Ζάχαρη» το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
Η “Ακτίνα Εθελοντισμού” του Δήμου Αγρινίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Παραμύθι από Ζάχαρη» και εν όψει των Χριστουγέννων, κινητοποίησε, για μία ακόμα φορά, πολίτες και φορείς προκειμένου να συγκεντρωθεί γάλα για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.

δένδρο γάλα 2Συγκεκριμένα, με την πρωτότυπη δράση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό (Παλαιά σφαγεία) στολίστηκε ένα μεγάλο «Δέντρο Αγάπης» με δεκάδες κουτιά γάλα που πρόσφεραν πολίτες και φορείς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Εθελοντών, για άμεση βοήθεια άπορων Οικογενειών που έχουν μικρά παιδιά και αδυνατούν να ανταποκριθούν στα απαραίτητα. Παράλληλα οι μικροί φίλοι της «Ακτίνας Εθελοντισμού» απασχολήθηκαν δημιουργικά σε «υπαίθρια εργαστήρια» ζωγραφικής και χειροτεχνιών που στήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση, από την υπεύθυνη των Εθελοντών κ.Ανθούλα Μακρή.

«Η Ακτίνα Εθελοντισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου συντονίζει τη δράση της εμπλουτίζοντας και εντείνοντας τις παρεμβάσεις της στην κοινωνία, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους πάντες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου. Κανένας συμπολίτης μας δεν πρέπει να αισθανθεί τις ημέρες των Εορτών τη μοναξιά και την εγκατάλειψη, δεν πρέπει να στερηθεί τα βασικά αγαθά» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος κ.Κώστας Καλαντζής. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κκ.Νίκος Καζαντής, Γιώργος Μελιάδης, Θύμιος Γρίβας και η κα.Μαρία Παπαγεωργίου καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Κολοβός.