50% μείωση από το 2016 για το νερό στην Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού

50% μείωση επί του παγίου ύδρευσης καθώς και της τιμής χρέωσης ανά κυβικό νερού από 1/1/2016 στην Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού αποφάσισε η ΔΕΥΑ Μεσολογγίου εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η περιοχή με την καταλληλότητα του νερού. Η μειωμένη τιμολόγηση ισχύει σε όλες τις κλίμακες και όλες τις κατηγορίες εκτός των βιομηχανιών και των πλυντηρίων, τα οποία συνεχίζουν να τιμολογούνται όπως και στον υπόλοιπο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. Η μείωση κατά 50% στο τιμολόγιο νερού της ΔΚ Αιτωλικού γίνεται εφικτή με την κάλυψη της δαπάνης ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) των αντλιοστασίων και του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΚ Αιτωλικού, από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

Ανάλογη απόφαση είχε πάρει πρόσφατα ο δήμος Μεσολογγίου και αφορούσε το έτος 2014 και το πρώτο δίμηνο του 2015, ωστόσο η απόφαση αυτή είχε ακυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ωστόσο η ΔΕΥΑΜ επανέρχεται αποφασίζονται την μείωση κατά 50% του τιμολογίου στην Δημοτική Κοινότητα Αιτωλικού. Ζητούμενο πλέον είναι αν θα εγκριθεί αυτή η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, κάτι που μάλλον θα γίνει αφού η νέα απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ, και κυρίως αν θα πειστούν οι κάτοικοι της περιοχής να πληρώνουν τα έστω μειωμένα τιμολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Καραπαπάς, ότι οι τελευταίες μετρήσεις στην πηγή είναι βελτιωμένες, στο δίκτυο όλες οι μετρήσεις είναι μηδενικές, η Διεύθυνση Υγείας όμως δεν άρει την απαγόρευση. Σκοπός της ΔΕΥΑΜ σύμφωνα με τον πρόεδρό της ήταν και είναι η λύση του προβλήματος και καθαρό νερό στο Αιτωλικό, είτε με την εξεύρεση νέας θέσης υδροληψίας, είτε με περαιτέρω επεξεργασία του νερού.