Κάποιοι δεν μπορούν στον Παναιτωλικό και φαίνεται

Ο Θάνος Δημάτσας γράφει στο blog στο JOINSPORTS για τον Παναιτωλικό και τις πολλές ήττες που τον βαραίνουν και καλλιεργούν το κακό κλίμα μέσα στην ομάδα…

Το ξέραμε, το ξέρατε, το ήξεραν ότι το παιχνίδι του Παναιτωλικό με την Ζάκυνθο δεν είχε καμία απολύτως βαθμολογική σημασία για την ομάδα του Αγρινίου, καθώς με δύο ήττες είχε αποκλειστεί από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Το κίνητρο για τη νίκη, όμως, παρέμενε και δεν είναι μοναχά το όνομα της ομάδας, δεν είναι μόνο ότι ο Παναιτωλικός τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να ανέβει επίπεδο. Υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο για το διπλό και αυτό είναι για ψυχολογικούς λόγους. Την Κυριακή έχει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για το πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, όπου τα «καναρίνια» καλούνται να παρουσιάσουν το καλό τους πρόσωπο και να νικήσουν τον νεοφώτιστο «γηραιό».

Στον Παναιτωλικό όχι μόνο δεν έπαιξαν για το γόητρο, αλλά ηττήθηκαν σε ένα ακόμη ματς από μια ομάδα της Football League, που δεν κάνει πρωταθλητισμό, δεν είναι στις πρώτες θέσεις της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας, από μία ομάδα που παλεύει κάθε εβδομάδα για να μείνει στην κατηγορία. Φυσικά το σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα του Αγρινίου είναι αυτό με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα και γεννάται ένα εύλογο ερώτημα. Πως ο Παναιτωλικός θα καταφέρει να κερδίσει τον Ηρακλή, που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, όταν προέρχεται από ένα σερί μακριά από τη νίκη. Να θυμίσουμε ότι το τελευταίο τρίποντο του Παναιτωλικού ήταν την 10η αγωνιστική στο ντέρμπι με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στη νίκη με 2-1 των Αγρινιωτών.

Ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, η ήττα από την ΑΕΚ, η ήττα – αποκλεισμός από τον Εργοτέλη για το Κύπελλο, η ισοπαλία με τον Ατρόμητο και η ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα ήταν πολύ δύσκολο, αφού συνάντησε όλους τους «μεγάλους» εκτός έδρας, αλλά η ήττα από τη Ζάκυνθο είναι αδικαιολόγητη και πολύ παραπάνω είναι αδικαιολόγητη η αγωνιστική συμπεριφορά ορισμένων παικτών και ο Γενάρης είναι πολύ κοντά για ορισμένους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν δικαιολογήσει την παρουσία τους στην ομάδα.

Επίσης είναι αλήθεια, ότι ο Παναιτωλικός είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Έκανε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό μετά από δικά του λάθη, νίκησε τον Αστέρα εκτός έδρας (η μοναδική νίκη εκτός έδρας στους θεσμούς που συμμετείχε ο Παναιτωλικός), νίκησε τον Πανθρακικό, ήρθε ισόπαλος με τη Βέροια στο Αγρίνιο και ακολούθησαν οι δύο «πεντάρες», άλλαξε προπονητή και ο Γιάννης Μαντζουράκης βελτίωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό την αμυντική τακτική της ομάδας και την αμυντική συμπεριφορά, όμως στο δημιουργικό κομμάτι είναι αρκετά κακός.

Το ότι η ομάδα χρειάζεται μεταγραφές αυτό είναι δεδομένο και το γνωρίζουν τόσο στο στρατόπεδο της διοίκησης όσο και στο τεχνικό επιτελείο. Ο Γιάννης Μαντζουράκης είναι έμπειρος προπονητής, δεν είναι κανέναν χθεσινός, που ήρθε από κάποιο… εξωτικό πρωτάθλημα. Έχει τεράστια εμπειρία από ελληνικές ομάδες και ξέρει καλύτερα από τον καθένα ποιοι παίκτες αξίζουν να βρίσκονται εκεί, αλλά και ποιοι παίκτες πρέπει τον Γενάρη να αποχωρήσουν και να αντικατασταθούν. Εμείς, στο JOINSPORTS και όλοι οι συνάδελφοι που ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ του Παναιτωλικού, μπορούμε να γράψουμε, να πούμε την κριτική μας για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και το επιμύθιο από το σημερινό ματς του Παναιτωλικού είναι ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε από τον προπονητή να δηλώσουν «παρών» για τα επόμενα πολυ κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Πηγή : joinsports.gr