Η ωμή αλήθεια των ελλείψεων

Όπως φαίνεται το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ για το νοσοκομείο Αγρινίου θα απασχολήσει αρκετά, εμείς όμως θα επιμείνουμε πως τα σπουδαία προβλήματα είναι άλλα. Και επειδή κάποιοι που υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχείλια και τελικά, δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο εκτός από τη σταθεροποίηση της λειτουργικής κατάρρευσης του συστήματος υγείας και κατηγορούν τα ΜΜΕ πως είμαστε υπερβολικοί με τα προβλήματα του νοσοκομείου, δημοσιεύουμε ενδεικτικά την απόφαση -όπως αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”- για την έγκριση των εφημεριών του νοσοκομείου του μήνα που πέρασε και εκεί θα δείτε την ωμή αλήθεια των ελλείψεων σε προσωπικό.

Σταχυολογούμε ενδεικτικά :
-Το πρόγραμμα εφημεριών της ΜΕΘ με επιφύλαξη, διότι εκτελούνται 13 υπεράριθμες πρόσθετες εφημερίες από τους τρείς εναπομείναντες ιατρούς.
-Το πρόγραμμα εφημεριών των δύο υπηρετούντων Καρδιολόγων εγκρίνεται με επιφύλαξη διότι: α)Το πρόγραμμα είναι ανεπαρκές και όχι ασφαλές για την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και β)εν μπορεί να λειτουργήσει Καρδιολογική Κλινική με τη σύνθεση των υπηρετούντων ιατρών, συνεπώς δεν είναι δυνατή η νοσηλεία Καρδιολογικών ασθενών.
-Το πρόγραμμα εφημεριών της Χειρουργικής κλινικής κρίνεται ανασφαλές γιατί υπάρχουν αρκετές ημέρες του μήνα που δεν υπάρχει δεύτερος ειδικευμένος Χειρουργός σε ετοιμότητα ή ειδικευόμενος σε ενεργή.
-Σε πολλά τμήματα του νοσοκομείου υπάρχουν συνεφημερίες…
-Ασυνεννοησία μεταξύ νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεφημερίες σε κλινικές που υπολειτουργούν και με αποτέλεσμα να μένει ακάλυπτος αρκετές μέρες του μήνα ο νομός από συγκεκριμένες ειδικότητες (πχ. Καρδιολογική, Ουρολογική κλινική)
-Λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε ειδικευόμενους και Αγροτικούς ιατρούς στο Παθολογικό ΤΕΠ, γιατροί συγκεκριμένων κλινική καλούνται τις ημέρες που εφημερεύουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στα επείγοντα της Παθολογικής κλινικής.
-Το πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής ανύπαρκτο…
Και στο τέλος η απόφαση καταλήγει στο ότι εγκρίνονται οι πρόσθετες εφημερίες μηνός Δεκεμβρίου 2015 όλων των κλινικών και τμημάτων προκειμένου να λειτουργήσει στοιχειωδώς η Ν.Μ. Αγρινίου.