O smart luxury αριστερός και ο μερακλωμένος δεξιός

Η παροιμία λέει πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται». Δυστυχώς έτσι είναι με τα δημόσια πρόσωπα και ιδίως στην εποχή των media και του διαδικτύου το φαίνεσθαι παίζει σημαντικό ρόλο.

Γι’αυτό ο Τσίπρας όταν εκλέχθηκε τον Ιανουάριο είπε στους βουλευτές του να μην πάρουν τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Εκείνοι αδιαφόρησαν και γι΄ αυτό μετά δεν είχαν κανένα ενδοιασμό να ψηφίσουν το μνημόνιο. Έτσι τώρα οι βουλευτές, οι αριστεροί, ετοιμάζονται με τις αυτοκινητάρες τους να πάρουν σβάρνα την επαρχία και τους κατσικόδρομους για να εξηγήσουν στον κόσμο το νέο ασφαλιστικό και τα μέτρα για τους αγρότες. Και όταν ο νομός που εκλέγονται είναι μεγάλος για μερικές διανυχτερεύσεις σε ένα νεόδημτο smart luxury hotel δεν χάλασε και ο κόσμος… Δικαιούται και ο αριστερός την πολυτέλειά του. Μόνο που πια ούτε φαίνεται, ούτε είναι αριστερός.

Δεν είναι μόνο η Γεροβασίλη με τα ζεμπέκικά της και τις πενιές της… Οι δεξιοί έχουν μεγαλύτερη παράδοση στα μπουζούκια. Και βέβαια δεν είναι κακό να πάει ο πολιτικός στα μπουζούκια, αλλά ένεκα οι εποχές που ζούμε, καλό είναι κανείς να είναι λιγάκι πιο σεμνός… Σεμνά και ταπεινά, είχε πει ο Κωστάκης ο Καραμανλής, αλλά είναι η μοίρα των πρωθυπουργών στην Ελλάδα να μην τους ακούνε τα στελέχη τους. Και όταν λέμε λιγάκι πιο σεμνός, εννούμε ότι βεβαίως όταν πάει ο άλλος στα μπουζούκια θα γελάσει, θα σιγοτραγουδήσει, θα είναι χαρούμενος, αν γίνεται όμως, ας αποφύγει το χορό κι ας μην όμως δείχνει και τόσο μερακλωμένος και νταλκαδιασμένος, γιατί έτσι δίνει τροφή για σχόλια και κουτσομπολιά. Κι όταν έχουμε να κάνουμε με μια μικρή κοινωνία σαν αυτή της Αιτωλοακαρνανίας, τότε τα κουτσομπολιά εμπλουτίζονται και με τη φαντασία του καθενός.