Η έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Η περιοδεύουσα έκθεση του Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά βρίσκεται στο Αγρίνιο και εγκαταστάθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου.

Πρόκειται για μια από τις περιοδεύουσες εκθέσεις του μουσείου και είναι μεγάλη η παιδαγωγική του αξία καθώς επηρεάζει πολλά διδακτικά αντικείμενα: Ιστορία, Μαθηματικά, Τεχνολογία, Φυσική, Πληροφορική. Όλα τα εκθέματα είναι σε φυσικό μέγεθος. Η ξενάγηση των μαθητών στο μουσείο είναι πολυδιάστατη: κάποια εκθέματα τα χειρίζονται οι ίδιοι οι μαθητές, κάποια τα χειρίζεται μόνο ο ξεναγός, κάποια συνδυάζουν εκτός από το πραγματικό έκθεμα και επεξηγηματικό κείμενο με εικόνες. Τα πιο πολύπλοκα συνοδεύονται από ψηφιακή αναπαράσταση που εξηγεί με βίντεο και προσομοίωση τον τρόπο λειτουργίας του εκθέματος.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή και διαθέσιμη για τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις πρωινές ώρες των εργάσιμων ημερών με την απαραίτητη συνοδεία των δασκάλων τους. Κάθε σχολείο θα προγραμματίσει την επίσκεψή του κατόπιν συνεννόησης με το ΕΚΦΕ Αγρινίου (mail@ekfe-agrin.ait.sch.gr).Η ξενάγηση των μαθητών θα ξεκινήσει την Τετάρτη 13/1/2016. Κάθε Σάββατο πρωί 10.00-2.00 και Κυριακή απόγευμα 3.00-7.00 η έκθεση θα είναι ανοιχτή μόνο για τους ενήλικες (εκπαιδευτικούς και ευρύτερο κοινό). Η έκθεση θα μείνει στην πόλημέχρι να εξυπηρετηθούν όλα τα ενδιαφερόμενα σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.