Διαβούλευση για βγάλουμε την υποχρέωση και πέρα σχεδιάζουμε εμείς

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το 64,4% των επιχειρήσεων εμφάνισαν επιδείνωση του κύκλου εργασιών, το 23% παρέμεινε αμετάβλητο ενώ μόνο το 9,5% εμφάνισε αύξηση. Επίσης, το 85,3% των επιχειρήσεων κράτησε σταθερή την απασχόληση.

Το project, πήραμε ένα ερωτηματολόγιο από τις επιχείρησεις, ίσως κανά δυο πραγματάκια τα λάβουμε υπόψη για βγάλουμε την υποχρέωση της διαβούλευσης και από εκεί και πέρα σχεδιάζουμε εμείς, έχει χρεοκοπήσει.

Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Περιφέρεια με ερωτηματολόγιο σε επιχειρήσεις της περιοχής και στις οποίες αποτυπώνεται η υπάρχουσα κατάσταση. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο στα πλαίσια της πρότασης της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας σε αυτή τη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι φορείς της Επιχειρηματικότητας, Επιμελητήρια, ΣΕΒ κ.α. ώστε να συζητηθεί η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που έχει ως βάση την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας και σημείο εκκίνησης τη συνεργασία με όλους.

Θετική μοιάζει η πρωτοβουλία στο άκουσμά της… Ωστόσο, στο βαθμό που και η αυτοδιοίκηση απηχεί τις παθογένειες του κράτους, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει για ποιο λόγο τον κομβικό ρόλο σε αυτή τη υπόθεση τον έχει η Περιφέρεια ή τέλος πάντων κάποιος φορέας του χρεοκοπημένου οικονομικά και σε ιδέες κράτους. Το project πήραμε ένα ερωτηματολόγιο από τις επιχείρησεις, ίσως κανά δυο πραγματάκια τα λάβουμε υπόψη για βγάλουμε την υποχρέωση της διαβούλευσης και από εκεί και πέρα σχεδιάζουμε εμείς, έχει χρεοκοπήσει. Αν μιλάμε για επιχειρηματικότητα και παραγωγική ανασυγκρότηση θα έπρεπε από το σχεδιασμό να απέχει το κράτος ή τέλος πάντων να μην έχει τον κομβικό ρόλο, θα έπρεπε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συζητήσουν διεξοδικά να καταλήξουν στο τι θέλουν, να ιεραρχήσουν τις ανάγκες και να δώσουν το πόρισμά τους στα υπουργεία, στην περιφέρεια, στους δήμους προς υλοποίηση. Αυτοί μπορούν και ξέρουν καλύτερα τι χρειάζεται για την παραγωγική ανασυγκρότηση και μια πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας.

Δ.Π