Και ιστοσελίδα για την… εκτροπή

“Ως ΠΕΔ Θεσσαλίας από την πλευρά μας, θεωρήσαμε την ανάπτυξη ενός ιστότοπου με αντικείμενο το περιβάλλον και τα υδατικά θέματα της Θεσσαλίας ως μία πρώτης προτεραιότητας ενέργεια που αποτελεί αναγκαιότητα, τόσο για τους τοπικούς φορείς που έχουν αρμοδιότητα ή εμπλέκονται σε υδατικά θέματα, για τους Θεσσαλούς πολίτες-χρήστες νερού, αλλά και ενδεχομένως για τους φοιτητές – σπουδαστές των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων”.

Με αυτά τα λόγια η Περιφερειακή Ένωσης των δήμων της Θεσσαλίας προλογίζει την ιστοσελίδα (www.ypethe.gr) που δημιούργησε για τους υδάτινους πόρους της Θεσσαλίας. “Στη θεσσαλική πεδιάδα βιώνουμε εδώ και πολλές δεκαετίες, σημαντική οικολογική υποβάθμιση και παράλληλα την αγωνία για την εξασφάλιση νερού για τις ανάγκες μας. Οι συνθήκες αυτές οδήγησαν όλους ανεξαιρέτως τους βασικούς φορείς της Θεσσαλίας στην ενασχόλησή τους με την διαχείριση των υδάτων, το μέγιστο αυτό περιβαλλοντικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό ζήτημα” αναφέρει ακόμη.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα ο καθένας την ώρα που η Κυβέρνηση, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα μέσα από σχετική ερώτηση στη βουλή, προσανατολίζεται σε μια ήπια εκτροπή του Αχελώου, οι φορείς της Θεσσαλίας αποκτούν ένα ακόμη μέσω για την επίτευξη του σκοπούς τους…