Η Λαϊκή Ενότητα καλεί στα συλλαλητήρια για την Υγεία

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Οι Αιτωλοακαρνάνες ξεσηκώνονται για τη σωτηρία των νοσοκομείων τους!

Τα νοσοκομεία και οι άλλες δομές υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας συνέχεια απαξιώνονται και οδηγούνται σε κατάρρευση, αφού και η τωρινή διοίκηση, όπως και οι προηγούμενες, συνεχίζει να εκτελεί μνημονιακές εντολές- σήμερα του 3ου μνημονίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου έχουν απωλέσει την επάρκειά τους, έπαψαν να είναι αυτόνομα και έχουν συμπτυχθεί σε ενιαία δομή απίστευτης προχειρότητας, όπου τα δύο (πρώην) νοσοκομεία σε κάποιες υπηρεσίες υγείας (π.χ. καρδιολογική κλινική) λειτουργούν(;) εκ περιτροπής, με τις ελάχιστες πια δυνατότητές τους και μόνο χάρη στην ευσυνειδησία και στον αγώνα των εργαζόμενων που έχουν απομείνει.
Οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων οδήγησαν τα δυο νοσοκομεία στα όρια του λουκέτου, εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης σε όλα τα επίπεδα (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού), αλλά και της κακοδιοίκησης – κακοδιαχείρισης.
Ζοφερή είναι η κατάσταση και στα Κέντρα Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, όπου η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη καθήκοντά της και οι πολίτες να στρέφονται στα νοσοκομεία, που όμως ήδη βρίσκονται σε αδυναμία να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις τους.
Οι πολίτες του νομού, όσοι πλέον έχουν τη δυνατότητα κατευθύνονται στο Ρίο ή στην Αθήνα για νοσηλεία και θεραπεία. Οι άλλοι, οι πολλοί, μένουν – χωρίς ιατρική και νοσηλευτική κάλυψη- στην εφιαλτική μοίρα που τους επιφυλάσσει η πολιτεία!
Αυτή την κατάσταση οι εκπρόσωποι της σημερινής διοίκησης των νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου – άκουσον, άκουσον!!! – τη βαφτίζουν ΒΕΛΤΙΩΣΗ! Εκτός από τον κίνδυνο που φέρνουν στις ζωές μας, μας αντιμετωπίζουν και με ασύστολο εμπαιγμό! Και μάλιστα τονίζουν αυστηρά, ότι είναι δικαίωμά τους να θεωρούν, τη σημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία του νομού ΒΕΛΤΙΩΣΗ! Όμως η πραγματικότητα για την υγεία των πολιτών του νομού δεν κρύβεται, είναι οδυνηρή και κραυγαλέα!
Ταυτόχρονα η πολιτεία επιτίθεται άγρια στους πολίτες με φορολογικά και ασφαλιστικά νομοσχέδια, αφαιμάζοντάς τους πλήρως, που έχουν βγάλει στους δρόμους τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους περισσότερους κλάδους εργαζομένων! Παρ’ όλη όμως την ανελέητη απομύζηση των πολιτών, δεν διατίθενται έστω και τα στοιχειώδη για τη δημόσια υγεία. Δυστυχώς όλες αυτές οι αιματηρές θυσίες του λαού μας ρίχνονται στη μαύρη τρύπα του τοκογλυφικού φαύλου και μη βιώσιμου χρέους. Την ίδια ώρα – καθόλου τυχαία- φυτρώνουν προκλητικά γιγάντιες επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας, αντιμετωπίζοντας την υγεία ως κοινό εμπόρευμα, που πωλείται για τη μέγιστη κερδοσκοπία.
Όμως η υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό των ανθρώπων, αυτονόητα είναι και θα παραμείνει δημόσιο και αναφαίρετο αγαθό για όλους! Οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνιο στην Ελλάδα επιβάλλεται άμεσα να ανατραπούν από το λαό μας και μαζί τους να ανατραπεί και η κατάσταση στο χώρο της υγείας! Τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου πρέπει να αποκτήσουν ξανά λειτουργική και αυτόνομη πληρότητα και επάρκεια, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών του μεγαλύτερου νομού της χώρας. Ταυτόχρονα να αποκατασταθούν όλα τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία! Απαιτούνται άμεσα να γίνουν οι αναγακαίες προσλήψεις και η χρηματοδότηση των δομών υγείας να πραγματοποιείται απρόσκοπτα! Οι διοικήσεις να επιλέγονται αξιοκρατικά και οι διαχειρίσεις να είναι διαφανείς!

Η ΛΑΕ συμμετέχει και καλεί όλους τους Αιτωλοακαρνάνες και όλους τους φορείς στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται στις 27 Γενάρη στο Αγρίνιο, ώρα 11 πμ, στην πλατεία Δημοκρατίας και στο Μεσολόγγι, ώρα 1 μμ, στην πλατεία Μπότσαρη, να διατρανώσουν τη θέλησή τους για τη σωτηρία και την αποκατάσταση των δύο νοσοκομείων του νομού μας!
Η υγεία θα παραμείνει δημόσια χάρη στη θέληση και τον αγώνα του λαού μας!