Οι Υπουργοί δεν απάντησαν, είχαν άλλες ασχολίες…

Σχεδόν 40 φορείς της Αιτωλοακαρνανίας, από κάθε άκρη του νομού, ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των δομών υγείας της περιοχής. Ωστόσο η ηγεσία του Υπ. Υγείας δεν δείχνει ούτε καν την πρόθεση να επιχειρήσει να κατευνάσει κάπως τα πνεύματα και να δώσει κάποιες απαντήσεις στο γιατί μετά από χρόνο διακυβέρνηση από κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει αλλάξει τίποτα στα νοσοκομεία της περιοχής.

Αν υπήρχε μια τέτοια πρόθεση θα πήγαινε στη βουλή χθες για να απαντήσει την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Δ. Κωνσταντόπουλου για τα προβλήματα λειτουργίας των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στα πρακτικά της Βουλής, η ερώτηση -όπως και πολλές άλλες που απευθύνονταν προς το Υπ. Υγείας- δεν συζητήθηκε “λόγω κωλύματος του κυρίου Υπουργού”. Και θα μπορούσε αν ο Υπουργός Ξανθός κωλύονταν να απαντήσει ο Αναπληρωτής του και αρμόδιος για τα νοσοκομεία Πολάκης. Προφανώς οι Υπουργοί είχαν άλλες ασχολίες… ίσως να επιλέξουν διοικητές στα νοσοκομεία, αν θυμηθούμε τη δήλωση Πολάκη για «face control» στην επιλογή των νέων διοικητών νοσοκομείων. «Θέλουμε τρία πράγματα από τους νέους διοικητές νοσοκομείων: να είναι καθαροί και, βλέποντάς τους στα μάτια, θα το καταλαβαίνουμε. Να ξέρουν γράμματα και να έχουν ένσημα, όχι κομματικά. Άλλο όμως τα κομματικά και άλλο τα πολιτικά» είχε πει.

“Όλες αυτές είναι επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας, οι οποίες αναβάλλονται λόγω κωλύματος του Υπουργού, λόγω φόρτου εργασίας. Δεν θεωρώ επαρκή τη δικαιολογία «φόρτος εργασίας» για να μην προσέρχονται στη Βουλή. Αυτό, άντε, να γίνεται μία φορά, αλλά εδώ το βλέπω δύο και τρεις φορές” σχολίασε όπως διαβάζουμε στα πρακτικά της βουλής ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης. Για να μην θυμηθούμε τι σαματά κάνανε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -επί της προηγούμενης διακυβέρνησης- για τις αναπάντητες ερωτήσεις τους στη Βουλή…