Μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Υγεία στο Αγρίνιο [HDvideo + pics]

συλλαλητήριοΜεγαλειώδες ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα κεντρική πλατεία του Αγρινίου για τα προβλήματα των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και των δομών Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν πάνδημη και απέδειξε ότι αυτή η διαμαρτυρία έχει ιστορικές διαστάσεις για τα δεδομένα των τοπικών διεκδικήσεων.

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών κατέκλεισε το κέντρο της πόλης ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των δήμων της περιοχής, της Μητρόπολης και των Φορέων της Αιτωλοακαρνανίας. Με τη σημερινή συγκέντρωση, την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών στην πόλη, εκφράστηκε η λαϊκή οργή για την απαράδεικτη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και η απαίτηση για λύσεις εδώ και τώρα στα χρόνια προβλήματα των νοσοκομείων της περιοχής.

συλλαλητήριοΤο συλλαλητήριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος κάλεσε την κεντρική εξουσία να μην θεωρήσει αυτό το συλλαλητήριο «κοσμικό», ενώ τόνισε ότι τα νοσοκομεία της περιοχής φυτοζωούν. “Φτάσαμε στο σημείο να μπαίνουμε στα νοσοκομεία και να φοβόμαστε” είπε χαρακτηριστικά. Επισκεφθήκαμε, είπε στη συνέχεια, όλους τους Υπουργούς, αλλά αδιαφόρησαν γι’ αυτό αγωνιζόμαστε τώρα. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου, που σχολιάζοντας τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο έκανε λόγο για οργή λαού. «Μας εμπαίζουν όλες οι κυβερνήσεις. Είμαστε έναν χρόνο χωρίς Διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής και ενώ η διαδικασία κανονικά κρατά τρεις μήνες, ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί η θέση», είπε χαρακτηριστικά. “Μόνο υποσχέσεις έχουμε δεχθεί και οι εργαζόμενοι κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν όρθια τα νοσοκομεία, αλλά ως εδώ και μη παρέκει. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε λύσεις για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας” είπε κλείνοντας. Ο δήμαρχος Μεσολογγίου στο χαιρετισμό του στάθηκε στο γεγονός της διοικητικής διασύνδεσης των δύο νοσοκομείων εξηγώντας ότι “κάθε φορά αντί να απαντούν στα προβλήματα για την κάλυψη των κενών θέσεων μεταφέρουν γιατρούς από τη μια πόλη στην άλλη λες και είναι πινγκ – πόνγκ”. Στη συνέχεια απεύθυνε έκκληση στους βουλευτές του νομού “Ενωθείτε για μια φορά, γιατί τα προβλήματα ενώνουν, και τότε θα σας πούμε “μπράβο”, αλλά σήμερα θα σας πούμε “χάλια κύριοι, ντροπή σας”.”

Στη συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγους Π. Μπεσίνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Μώκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλοακαρνανίας Γ. Πολύζος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ Τ. Αντωνόπουλος, ο αντιπρόεδρος των Νοσοκομειακών Υπαλλήλων Ε. Παπασπύρου και ο πρόεδρος του σωματείου «Δικαίωμα στη Ζωή» Γ. Υφαντής.