Το χρυσό κλειδί του Πύργου ο Κουρουμπλής – Το πρόβλημα η δημοτική αρχή Ακτίου – Βόνιτσας

Ποικίλες εντυπώσεις προκάλεσε η ξαφνική μεταστροφή του ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Παλαίρου στο θέμα των απορριμμάτων της Ηλείας. Από την αρχική άρνηση πέρασε στην αποδοχή των απορριμμάτων και μάλιστα τα νέα από την συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ έφτασαν πολύ γρήγορα στο Υπ. Εσωτερικών και έτσι ο Π. Κουρουμπλής πρόλαβε… να τα συμπεριλάβει στην επιστολή που έστειλε στο δήμαρχο Πύργου με αφορμή τις χθεσινές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους, στις οποίες είχε κληθεί να παραστεί, αλλά δεν μπόρεσε λόγω της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Τα θετικά για το Πύργο μηνύματα μετέφερε ο δήμαρχος του Πύργου Γ. Λιατσής διαβάζοντας χθες το πρωί σε δημόσια εκδήλωση την επιστολή του Αιτωλοακαρνάνα Υπουργού με τα καλά νεά… Ο κ. Λιατσής σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο της Ηλείας θα προσέφερε στον Π. Κουρουμπλή, το χρυσό κλειδί της πόλης, λόγω και της θέσης που πήρε ο Υπουργός για το θέμα των σκουπιδιών. Το σίγουρο είναι ότι θα πάρει το χρυσό κλειδί του Πύργου ο Κουρουμπλής κάποια άλλη στιγμή…

Μάλιστα η τελευταία παρέμβαση του Π. Κουρουμπλή, ώστε να πει το “ναι” ο ΦΟΔΣΑ του ΧΥΤΑ Παλαίρου, αποτέλεσε για τον Πύργο πραγματική “ανάσα” τη στιγμή μάλιστα που πριν λίγες μέρες και ο Δήμος Ιστιαίας της Βόρειας Εύβοιας αρνήθηκε να δεχθεί τα σκουπίδια του Πύργου. Το πρόβλημα σίγουρα θα το έχει η δημοτική αρχή Ακτίου – Βόνιτσας που θα κληθεί να εξηγήσει, γιατί άλλαξε το αρχικά ομόφωνο “όχι” του δημοτικού συμβουλίου στα σκουπίδια της Ηλείας.