Επανέρχονται οι προ του ΓΠΣ συντελεστές δόμησης στο Αγρίνιο

Το πρόβλημα που είχε ανακύψει με τους συντελεστές δόμησης στο Αγρίνιο και τη μείωσή τους στις νέες οικοδομικές άδειες αντιμετωπίζεται με την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της «Μελέτης αναθεώρησης του σχεδίου πόλης Δ.Ε. Αγρινίου (Πολεοδομικό συγκρότημα Αγρινίου –Αγίου Κωνσταντίνου-Δοκιμίου (ΠΣΑ) για την προσαρμογή του προς το εγκεκριμένο ΓΠΣ όσον αφορά τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης».

Μέχρι πρόσφατα με την ισχύουσα νομοθεσία και το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αγρινίου δημιουργούνταν σημαντικό πρόβλημα απομείωσης της δόμησης στην πόλη του Αγρινίου. Και αυτό γιατί «μετά την έγκριση του ΓΠΣ και μέχρι την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως της περιοχής και την προσαρμογή του προς το ΓΠΣ, δεν επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικών αδειών με βάση συντελεστή δόμησης ανώτερο από το μέσο συντελεστή που ορίζεται στο ΓΠΣ. Αν ο συντελεστής δόμησης που προβλέπεται από το σχέδιο πόλεως της περιοχής είναι κατώτερος από τον οριζόμενο στο Γ.Π.Σ. μέσο συντελεστή, οι οικοδομικές άδειες εκδίδονται με βάση τον κατώτερο αυτό συντελεστή».

Με την μελέτη αναθεώρησης του σχεδίου πόλης στη Δημοτική Ενότητα Αγρινίου προτείνεται να ισχύσουν οι προ έγκρισης του νέου ΓΠΣ συντελεστές δόμησης σε κάθε παλαιό τομέα όρων δόμησης, αφού με την μέγιστη αξιοποίηση των οικοπέδων με τους θεσμοθετημένους ΣΔ των παλιών τομέων δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση υπέρβαση των μέσων συντελεστών δόμησης που αναφέρονται στο εγκεκριμένο ΓΠΣ της Δημοτικής Ενότητας Αγρινίου και ως εκ τούτου η έκδοση οικοδομικών αδειών θα γίνεται μετά την έγκριση της συγκεκριμένης μελέτης αναθεώρησης, χωρίς την χρήση των μέσων συντελεστών δόμησης, αλλά των προϊσχυόντων της έγκρισης του ΓΠΣ συντελεστών δόμησης.