Mε ερωτηματικά η εκλογική διαδικασία για τους αντιπροσώπους στο ΔΣ του νοσοκομείου

Με νόμο προ… της διασύνδεσης των νοσοκομείων η διαδικασία
Kαι ενώ αναμένεται από την κυβέρνηση να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα η επιλογή διοικητών για τα νοσοκομεία της χώρας, προχωρά μετ΄εμποδίων και ερωτηματικών η εκλογική διαδικασία για τους αντιπροσώπους στο ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Η εκλογική διαδικασία έχει καθοριστεί να λάβει χώρα την 1η Μαρτίου, ωστόσο έχει προκύψει θέμα σχετικά με το πως θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Η διοίκηση του νοσοκομείου, η 6ηΥΠΕ και το Υπουργείο γνωρίζουν ότι ο σχετικός νόμος είχε διαμορφωθεί πριν υπάρξουν στην ελληνική πραγματικότητα της Υγείας τα διασυνδεόμενα νοσοκομεία, παρ΄όλα αυτά φαίνεται ότι ακολουθούν την “πεπατημένη” στήνοντας μόνο μια κάλπη στο νοσοκομείο Αγρινίου…

Ήδη ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου με αίτημά του να στηθεί και μια δεύτερη κάλπη στο Μεσολόγγι. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προς τη κατεύθυνση αυτή φαίνεται ότι πιέζουν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ. Το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μεσολόγγι έχει ως εξής : “Με αφορμή την προκήρυξη εκλογών για εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ. και την πρόθεση να στηθεί κάλπη μόνο στη μονάδα του Αγρινίου, ζητάμε να παρθεί απόφαση να γίνει το ίδιο και στη δική μας μονάδα.Καταλαβαίνετε ότι 200 και πλέον εργαζόμενοι δικαιούνται για λόγους ισονομίας να μη αναγκαστούν είτε να ταξιδέψουν 35 χιλιόμετρα ειδικά τώρα κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν με τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είτε να στηθούν για ώρες στα καταστήματα των ΕΛΤΑ, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα τους στην ανάδειξη εκπροσώπου τους. Μάλιστα η τοποθέτηση και δεύτερης κάλπης είναι πρακτική που έχει γίνει στο παρελθόν και σε άλλα νοσοκομεία, όπως επιβεβαιώνουν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.”

Δεν απαντά γραπτώς η 6ηΥΠΕ…
Το αίτημα πάντως των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έρχεται κάπως καθυστερημένο, αφού έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία διενέργειας των εκλογών και η ενδεχόμενη αλλαγή στις κάλπες θα εγείρει ζήτημα ακύρωσης της διαδικασίας. Από την άλλη, η διοίκηση του νοσοκομείου δεν φαίνεται διατεθειμένη επί του παρόντος να ξεκινήσει εκ νέου την εκλογική διαδικασία και να στηθεί μια δεύτερη κάλπη στο Μεσολόγγι, πρόταση που στο ΔΣ του νοσοκομείου στήριξαν μόνο ο Π. Παπαδόπουλος και ο Στ. Μερμίγκης. Και αυτό γιατί μέχρι στιγμής η 6η ΥΠΕ αρνείται να απαντήσει γραπτώς στο αίτημα της εκτελούσα χρέη διοικητή στο νοσοκομείο Ε. Σούκη για δεύτερη κάλπη στο Μεσολόγγι και εκ νέου εκκίνηση της εκλογικής διαδικασίας.