To καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το Κλειστό της Αερογέφυρας [HDvideo + pics]

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, επισκέφθηκε χθες και σήμερα την Αιτωλοακαρνανία και ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου και επίσκεψη στο Κλειστό Γήπεδο στην αερογέφυρα στο Αγρίνιο που κατασκευάζεται… από το… 1998.

Τζούλιος ΠαπαναστασίουΑρχικά, στο δημαρχείο Αγρινίου ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικές υποδομές στο Αγρίνιο, δίνοντας έμφαση στις εργασίες αποπεράτωσης του Κλειστού Γηπέδου, τα προβλήματα του ΔΑΚ Αγρινίου και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή, αλλά και την προβληματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αθλητικές υποδομές στις δημοτικές ενότητες του δήμου. Παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού υπόμνημα αιτημάτων και ζήτησε πρώτα απ’όλα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του Κλειστού και να επισπευστούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα που παρουσιάζονται στην κατασκευή του έργου. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία θα κάνει το παν για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση του έργου, τόνισε ότι προβλήματα χρηματοδότησης δεν θα υπάρξουν, καθώς ο λογαριασμός του έργου έχει πιστωθεί και θα φροντίσει για την επίσπευση των γραφειοκρατικών ζητημάτων. Επίσης ο Ιούλιος Συναδινός ανέφερε ότι η Αιτωλοακαρνανία απουσίαζε τα τελευταία χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γραμματείας και τόνισε ότι αυτό πλέον θα σταματήσει. “Στην οικονομική συγκυρία που υπάρχει δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα, αλλά θα υπάρχει ανταπόκριση στην ιεράρχηση των αιτημάτων των δήμων. Η Γενική Γραμματεία, θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει μικρές παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές σε συνεργασία με τους δήμους, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, από τη στιγμή που οι δήμοι αναλάβουν τις μελέτες και με την χρηματοδότηση της Γραμματείας αναλάβουν να υλοποιήσουν οι ίδιοι τα έργα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚλειστόΣτη συνέχεια ο δήμαρχος Αγρινίου και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού επισκέφθηκαν επί τόπου το Κλειστό Γήπεδο και ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο του έργου για την πρόοδο των εργασίων. Από την ενημέρωση που έγινε αναφέρθηκε ότι θα είναι εφικτός στόχος στις αρχές του καλοκαιριού το έργο να έχει ολοκληρωθεί. Στις αρχές Μαρτίου θα γίνει η τοποθέτηση των καθισμάτων στις κερκίδες, ενώ αυτά που απομένουν από τις χρονοβόρες εργασίες είναι η τοποθέτηση του παρκέ και η προμήθεια των ηλεκτορονικών πινάκων του Γηπέδου. Από εκεί πέρα ένα θέμα που φαίνεται ότι είναι ακόμη σε εκκρεμότητα είναι το είδων των μπασκετών που θα τοποθετηθούν, καθώς φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην επαρκεί του μήκος του χώρου για μπασκέτες βάσης, πράγμα που είναι προαπαιτούμενο για μεγάλες διοργανώσεις. Επίσης προβληματισμός εκφράστηκε για το ενεργειακό κόστος λειτουργίας του κτιρίου, καθώς στη μελέτη προβλέπονται θέρμανση μέσω καυστήρων πετρελαίου. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Αγρινίου ήδη “τρέχει” τις εργασίες για σύνδεση του Γηπέδου με τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.

Αναλυτικά το υπόμνημα του κ. Παπαναστασίου στον κ. Συναδινό:
Κύριε Γενικέ,
Όπως γνωρίζετε το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ», περιήλθε στο Δήμο Αγρινίου το 2001 και μέχρι τη στιγμή της ανάληψης από τη σημερινή δημοτική αρχή έχει δεχτεί ελάχιστες έως μηδαμινές παρεμβάσεις με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις του να έχουν υποστεί σημαντικές φθορές, γεγονός που το καθιστά πλέον ανεπαρκές για την άθληση των δημοτών και των ερασιτεχνικών σωματείων.
Οι εγκαταστάσεις του στην πλειοψηφία τους είναι άνω των τριάντα πέντε (35) ετών και με κατασκευαστικές κακοτεχνίες, ενώ η βοήθεια από την κεντρική εξουσία τα χρόνια αυτά ήταν ανύπαρκτη. Καθημερινά εξυπηρετούνται στις εγκαταστάσεις του παραπάνω από 2000 δημότες και πάνω από πενήντα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία (ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης, κολύμβησης, αντισφαίρισης, στίβου, επιτραπέζιας αντισφαίρισης).
Η έλλειψη δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου δυσχεραίνει τη δυνατότητα άθλησης όλων αυτών των αθλητικών σωματείων, ενός έργου που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από το 2004 και ακόμη δεν έχει, δυστυχώς, αποδοθεί στους πολίτες του Αγρινίου.
Η νέα Δημοτική Αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ασχολήθηκε συστηματικά με το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και ήδη έχει πετύχει την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων των κολυμβητικών δεξαμενών και του μηχανοστασίου του, με σύγχρονα μέσα, την αντικατάσταση των προβολέων του κεντρικού γηπέδου, την εξασφάλιση μόνιμης αδειοδότησης του κλειστού γυμναστηρίου, ενώ είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του χλοοτάπητα του κεντρικού γηπέδου με ίδια έσοδα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Πέραν αυτών, ως Δήμος έχουμε καταρτίσει συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο υλικοτεχνικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης του ΔΑΚ Αγρινίου, με σκοπό την ανάδειξή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο όχι μόνο του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής και γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται κατ ελάχιστον τα παρακάτω:
– Ανακατασκευή επιφάνειας στίβου, επιθεώρηση συνολικής επιφάνειας, αποκατάσταση φθαρμένων σημείων υπόβασης,
Προϋπολογισμός: 260.000,00 €
– Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ , ήτοι: Αθλητικό ελαστικοσυνθετικό δάπεδο πάχους 1.8 – 2.0mm μόνο ακρυλική επιφάνεια
Προϋπολογισμός: 10.100,00€
– Ανακατασκευή αθλητικών γηπέδων τέννις , ήτοι: επίστρωση με συνθετικό χλοοτάπητα 20mm
Προϋπολογισμός: 11,000,00€
– Ανακατασκευή παρκέ ΔΑΚ Αγρινίου, ήτοι: ξήσιμο υπάρχουσας επιφάνειας, αντικατάσταση φθαρμένων σημείων, στοκάρισμα, αστάρωμα, λουστράρισμα και καινούρια διαγράμμιση:
Προϋπολογισμός: 15.000,00€
– Μόνωση κερκίδας και αντικατάσταση φθαρμένων καθισμάτων
Προϋπολογισμός : 50.000,00 €
-Κατεδάφιση κερκίδας βοηθητικού γηπέδου
Προϋπολογισμός : 18.000,00 €
-Κατασκευή στη θέση της μεταλλικής κερκίδας 150 θέσεων
Προϋπολογισμός : 30.000,00 €
-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
Προϋπολογισμός 150.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 544.100,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού που αναπτύσσουμε μαζί με τους μαζικούς αθλητικούς φορείς της πόλης, για την ανάπτυξη και την επιστημονική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (σχολικός, σωματειακός, μαζικός),το ΔΑΚ Αγρινίου «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΣΗΣ» και τα περιφερειακά αθλητικά κέντρα, τα οποία ανέρχονται σε τριάντα επτά (37) τον αριθμό μπορεί και πρέπει να διαδραματίσουν πρωτοποριακό, πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο.
Επίσης, στο Δήμο Αγρινίου έχει παραχωρηθεί το Αθλητικό Κέντρο Μακρυνείας, το οποίο είναι πλήρως εγκαταλελειμμένο. Ζητούμε τη χρηματοδότηση και ανακατασκευή του, ώστε να καταστεί ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των πολυπληθών Δημοτικών Ενοτήτων της περιοχής που με τον «Καλλικράτη» ήρθαν στο Αγρίνιο ώστε μαζί με το Δ.Α.Κ. Αγρινίου να συμβάλλουν στην προαγωγή του αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.
Ειδικότερα απαιτούνται:
– Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης, διάστρωση υπόβασης από θραυστό υλικό, τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα:
Προϋπολογισμός: 450.000,00€
– Κατασκευή επιφάνειας στίβου, ήτοι: αποξήλωση φυτικής γης και κατασκευή ταρτάν με όλες τις απαραίτητες στρώσεις
Προϋπολογισμός: 400.000,00 €
-Eπισκευή και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού
Προϋπολογισμός: 50.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 900.000,00 € (χωρίς ΦΠΑ)

Κύριε Γενικέ,
Εκτιμώντας ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά τα ρεαλιστικά αιτήματά μας, αναμένουμε τις δικές σας πρωτοβουλίες.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ