Ισόπαλος με δέκα ο Παναιτωλικός στα Χανιά

φωτό : paravatos.eu

Παρότι αγωνίστηκε για περίπου ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο στα Χανιά, ο Παναιτωλικός δεν τα παράτησε και χάρη σε γκολ του Μαρκόφσκι, αλλά και τις επεμβάσεις του εκπληκτικού Κυριακίδη, έφυγε με τον βαθμό κόντρα στον Πλατανιά (1-1)! Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε στο 87΄ τον Πλατανιά, στο τελικό 1-1 των Περιβολίων για την 23η αγωνιστική της Super League, παίζοντας με δέκα παίκτες από το 51΄. Προηγήθηκαν στο 7΄ κι έχασαν ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα οι Κρητικοί.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Ορεξάτες μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο και με διάθεση να παίξουν επιθετικά. Και αν στο 2′ ο Μουνάφο δεν βρήκε στόχο και στο 6′ ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά το συρτό σουτ του Κάπελ, ο Γουνδουλάκης δεν συγχώρησε ένα λεπτό μετά την παιδική αντίδραση της άμυνας του Παναιτωλικού. Αφού πήρε την μπάλα λίγο κάτω από το κέντρο και είδε ότι κανείς δεν εδέησε να τον μαρκάρει, έφτασε ανενόχλητος λίγο έξω από την περιοχή και με δυνατό δεξί σουτ έκανε το 1-0.

Ο Παναιτωλικός «ενόχλησε» ουσιαστικά μόλις δύο φορές τους γηπεδούχους, με τη μια από αυτές να είναι λίγο πριν το γκολ που δέχθηκε και την άλλη να είναι κλασική με τον Μουνιός να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το τέρμα του Σωτηρίου. Ο Πλατανιάς είχε τον απόλυτο έλεγχο και θα μπορούσε κάλλιστα να σημειώσει (τουλάχιστον) ακόμη δύο τέρματα και το 1-0 ήταν αρκετά… φτωχό για τις ευκαιρίες που είχε. Μόνο και μόνο το τετ-α-τετ του Αποστολόπουλου στο 19’, την πολύ καλή ευκαιρία του Μιλούνοβιτς που δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι στο 35′ (ύστερα από ωραία συνεργασία των συμπαικτών του) και την ανεπανάληπτη του Ράμος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να θυμηθεί πρόχειρα-πρόχειρα κανείς, δεν χρειάζεται να σημειωθεί κάτι άλλο.

«Όρθιος» με Μαρκόφσκι!
Η κατάσταση έδειξε να απλουστεύεται για τον Πλατανιά στο 51’, όταν ο Μουνιός αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα (η πρώτη δόθηκε στο 21’) και άφησε τους Αγρινιώτες με παίκτη λιγότερο. Πάντως, πιο επιβλητική ήταν η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, αγωνιζόμενη 11 προς 11, καθώς παρασύρθηκε από βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο με παίκτη παραπάνω και έπαιξε με το χρόνο και τη… φωτιά, προσπαθώντας να πάει σβηστά προς τη νίκη από τα μέσα του ημιχρόνου και μετά. Ωστόσο, πλήρωσε το γεγονός ότι δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες, όπως αυτή του Ράμος στο 60ο λεπτό. Τελικά, όμως ο Πλατανιάς «κάηκε», με τον Μαρκόφσκι να τιμωρεί τους γηπεδούχους που ήταν υπερβολικά παθητικοί σε μεγάλο μέρος του δεύτερου μέρους και με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Κλέσιο έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Η άμυνα του Παναιτωλικού έδωσε πολλές φορές το δικαίωμα στην επιθετική γραμμή του Πλατανιά να βρεθεί στα καρέ του, γεγονός το οποίο δεν πλήρωσε χάρη στον εξαιρετικό Κυριακίδη. Αναμφίβολα οι Κυριακίδης και Μαρκόφσκι έκριναν το ματς. Ο πρώτος κράτησε στον αγώνα την ομάδα του, αποσοβώντας τον κίνδυνο σε πολλές περιπτώσεις ενώ ο δεύτερος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα για να πετύχει το γκολ της ομάδας του.

φωτό : paravatos.eu

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν (19′ Δημήτρης), Μπανανά, Γκνιάτιτς, Μουνάφο, Γουνδουλάκης, Αποστολόπουλος (79′ Ανγκούλο), Μιλούνοβιτς (65′ Μενδρινός), Ράμος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κέβιν, Κούσας, Παπάζογλου, Μάκος, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (63′ Κλέσιο), Κάπελ (76′ Βασιλούδης), Μουνιός, Μαρκόβσκι.
Γκολ: 7′ Γουνδουλάκης / 87′ Μαρκόβσκι
Κάρτες: 23′ Μουνιός, 39′ Γκνιάτιτς, 42′ Αποστολόπουλος, 43′ Πάουλο, 77′ Μαρκόβσκι, 88′ Παπάζογλου / Κόκκινη: 51′ Μουνιός