Έχεις Ουάρντα, έχεις ποιότητα…

Ο Αμρ Ουάρντα επιστρέφει μετά την τιμωρία και ο Γιάννης Μαντζουράκης έχει ξανά τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή του ρόστερ στη διάθεσή του…

Ο Παναιτωλικός έχει μπροστά του ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Ξάνθη στο Αγρίνιο, από την οποία στην έδρα του δεν έχει ηττηθεί ποτέ (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), ωστόσο ο Γιάννης Μαντζουράκης έχει πάρα πολλές απουσίες, έχει όμως και μια… επιστροφή που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Ο λόγος για τον Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος αφού εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής στο παιχνίδι με τον Πλατανιά Χανίων επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και στο παιχνίδι του Σαββάτου αναμένεται να πάρει θέση στο βασικό σχήμα στις «πτέρυγες» της επίθεσης (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), μιας και δεν μένει σταθερός σε μια θέση. Κινείται τη μια δεξιά, την άλλη αριστερά.

Ο Ουάρντα είναι ό, τι ποιοτικότερο διαθέτει τη συγκεκριμένη στιγμή στο ρόστερ του ο Παναιτωλικός. Ο Αιγύπτιος είναι παίκτης βαρόμετρο σε κάθε ματς, καθώς μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Μπορεί να κάνει ορισμένες ενέργειες που να ξεσηκώσουν το κοινό, να βγάλει την ομάδα στην κόντρα με την ταχύτητα που διαθέτει, να επιχειρήσει να βρει κάποιον συμπαίκτη του με σέντρα, ή και κάθετη μπαλιά, ενώ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όπου αγωνίστηκε, τον είδαμε αρκετά συχνά να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Ουάρντα ψάχνει και το γκολ.

ΟυάρνταΕπιπλέον υπάρχει και άλλο ένα χαρακτηριστικό το οποίο μπορεί να φανεί απαραίτητο αν το ματς πάει έτσι όπως το έχει σχεδιάσει ο Μαντζουράκης. Ο Ουάρντα με την ίδια ευκολία που κάνει όλα τα παραπάνω, μπορεί κάλλιστα να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του, να εκνευρίσει τους αντιπάλους του και να κερδίσει φάουλ, κόρνερ, που θα δίνουν ευκαιρίες στον Παναιτωλικό για έξτρα επιθέσεις.

Για του λόγου το αληθές ο Ουάρντα έχει κερδίσει 49 φάουλ και έχει κάνει μόλις 14. Είναι δεύτερος στη λίστα με τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ. Πρώτος είναι ο Μαρκόβσκι με 63. ο Αιγύπτιος έχει αγωνιστεί σε 20 ματς, 1524 αγωνιστικά λεπτά (πρώτος στη λίστα ο αρχηγός, Γιώργος Κούσας με 2075 αγωνιστικά λεπτά). Σε αυτά τα 20 ματς ο Ουάρντα έχει σκοράρει δυο φορές (1 γκολ ανά 16 τελικές). Μετράει συνολικά 32 τελικές προσπάθειες, τις περισσότερες από τον οποιονδήποτε στο ρόστερ.

πηγή : joinsports.gr