Η προϊστορία του Παναιτωλικού με την Ξάνθη στο Αγρίνιο

φωτό : paravatos.eu

Ο Παναιτωλικός το απόγευμα του Σαββάτου (27/2, 17:15) υποδέχεται στο Αγρίνιο την Ξάνθη και το JOINSPORTS κάνει μια ιστορική αναδρομή και σας παρουσιάζει την προϊστορία των αναμετρήσεων.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Οι Αγρινιώτες με αντίπαλο τη Ξάνθη στην έδρα τους είναι τα απόλυτα αφεντικά, καθώς ουδέποτε στο Αγρίνιο η ακριτική ομάδα δεν έχει φύγει με βαθμό, ή βαθμούς. Συνολικά, στην Αιτωλοακαρνανία έχουν γίνει τέσσερα ματς και ο Παναιτωλικός έχει το απόλυτο. Μάλιστα, στις 2 Νοεμβρίου 2014 έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη νίκη του Παναιτωλικού με αντίπαλο την Ξάνθη και είναι το 5-2 των «καναρινιών».

Το πρώτο, χρονικά, παιχνίδι ανάμεσα στους δύο ήταν για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου 1979 με τον Παναιτωλικό να κερδίζει με 1-0, ενώ η πρώτη αναμέτρηση των δυο «μονομάχων» για το πρωτάθλημα, ήταν πολλά χρόνια αργότερα, στις 29 Οκτωβρίου 2011, με τους Αγρινιώτες να κερδίζουν με 2-0. Η τρίτη αναμέτρηση ήταν στις 17 Μαρτιου 2014 με τον Παναιτωλικό να κερδίζει με 1-0 και η τελευταία ήταν το 5-2 που αναφέραμε νωρίτερα.