Παναιτωλικός – Ξάνθη 2-2 : Και η πεντάδα απομακρύνεται (;)

φωτο: paravatos.eu

Η Ξάνθη προηγήθηκε 0-2 μέσα στο Αγρινίο, ο Παναιτωλικός με δύο γκολ του Ουάρντα ισοφάρισε, ωστόσο το τελικό 2-2 αφήνει και τις δύο ομάδες πίσω στη μάχη για την πεντάδα! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ουάρντα!

Ένταση και διαμαρτυρίες στο Αγρίνιο
Η αναμέτρηση του Παναιτωλικού με την Ξάνθη είχε ένταση και πολλές διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες. Δείτε για ποιες φάσεις εξέφρασαν έντονες αντιρρήσεις οι άνθρωποι των Αγρινιωτών και των ακριτών. Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 34ο λεπτό, στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ο Νιέτο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Καπετάνος βρήκε δίχτυα. Οι γηπεδούχοι ξεσηκώθηκαν, καθώς υποστηρίζουν ότι προτού σεντράρει ο Ισπανός, η μπάλα έχει βγει εκτός γραμμής.
Ο προπονητής της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννης Ματζουράκης, αποβλήθηκε από τον πάγκο του μετά τις διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή Δημητρόπουλο (Φθιώτιδας).Στο 68′ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, για χέρι του Σολτάνι.Ήταν η σειρά της Ξάνθης να διαμαρτυρηθεί, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο τεχνικός της, Ραζβάν Λουτσέσκου. Έτσι και οι δύο προπονητές παρακολούθησαν το ματς από την κερκίδα.

φωτο: paravatos.eu
φωτο: paravatos.eu
Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και εκμεταλλεύτηκε το κενό του Μουνιός, με αποτέλεσμα να είναι πιο απειλητική. Αφού πρώτα περάσαμε το διάστημα των σκληρών μαρκαρισμάτων και των σφιχτών αμυνών, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έφτασαν στο 0-1 στο 34ο λεπτό. Συγκεκριμένα, ο Μύγας έκανε το λάθος και ο Νιέτο του έκλεψε τη μπάλα που γύρισε στην μεγάλη περιοχή. Ο Κούσας δεν μάρκαρε και ο Καπετάνος ξεκούραστα έκανε το 1-0. Η μπάλα ενδέχεται να έχει βγει άουτ στη σέντρα του Νιέτο και γι αυτό φώναζε ο Γιάννης Ματζουράκης, με αποτέλεσμα να αποβληθεί από τον πάγκο.

Στο δεύτερο μέρος ο Παναιτωλικός πήρε τα πάνω του και βγήκε μεταμορφωμένος στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά για να διαφοροποιήσει την εικόνα του αγώνα, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που βρήκε το γκολ. Κόντρα σε αυτά που βλέπαμε, οι Ακρίτες έφτασαν στο 0-2 μετά από λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Παπαστεργιανό ολομόναχο να πετυχαίνει ένα από τα πιο εύκολα τέρματα της καριέρας του.

Απάντηση με Ουάρντα
Ο Παναιτωλικός, παρά το σοκ, δεν το έβαλε κάτω και η γρήγορη απάντηση από τον Ουαρντά (με πέναλτι), στο 69′, ήταν αυτό ακριβώς που ήθελε για να πάρει ξανά τα πάνω του. Το ματς είχε αποκτήσει άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να παίζουν… χωρίς προπονητές, αφού ο Λουτσέσκου πήρε τον ίδιο δρόμο με τον τεχνικό του Παναιτωλικού (ο ένας παρακολουθούσε από τα κάγκελα και ο άλλος από τα δημοσιογραφικά). Βάσει εικόνας ήταν σίγουρο ότι θα δούμε κι άλλο γκολ κι ο Ουάρντα μας… δικαίωσε, αφού στο 81′ με μακρινή εκτέλεση φάουλ έφερε το ματς στα ίσια (2-2). Το… ροντέο συνεχίστηκε έως τέλους. Πάνω-κάτω η μπάλα, με την Ξάνθη να χάνει μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος, τον Παναιτωλικό να πιέζει για τη μεγάλη ανατροπή και να φωνάζει για πέναλτι σε χέρι του Καρυπίδη. Το 2-2 δεν άλλαξε και στη ματσάρα της ημέρας, οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμό και εντυπώσεις.

φωτο: paravatos.eu

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κέβιν (70′ Κλέσιο), Παπάζογλου (λ.τ. 14′ Βασιλούδης), Μάρκος Πάουλο, Ρουσκουγιέδα (46′ Φερέιρα), Κάπελ, Ουάρντα, Μαρκόβσκι.
Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Γουάλας, Λισγάρας, Καρυπίδης, Παπαστεργιανός (λ.τ. 80′ Σκούρτης), Φλίσκας, Ορφανίδης (58′ Βασιλακάκης), Λουσέρο, Νιέτο (74′ Ντιμιτρόφ), Σολτάνι, Καπετάνος.
Γκολ: 69′ πεν. & 81′ Ουάρντα / 34′ Καπετάνος, 63′ Παπαστεριανός
Κάρτες: 87′ Μύγας / 24′ Νιέτο, 45+1′ Λισγάρας, 53′ Σολτάνι, 71′ Λουσέρο