Ένσταση επί της διαδικασίας των εκλογών (όπως αυτές έγιναν από την εφορευτική παραβαίνοντας την απόφαση του Δ.Σ. των νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου δείτε εδώ) για δεύτερη κάλπη στο Μεσολόγγι κατέθεσαν οι εργαζόμενοι. Η ένσταση συνοδεύεται από τις υπογραφές άνω των 170 εργαζομένων, αριθμός εκλογέων που όπως είναι προφανές επηρεάζει τα εκλογικά μετρά… Όσο αφορά τις επιστολικές ψήφους που στάλθηκαν από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως είναι ψήφοι πριν την απόφαση του Δ.Σ. για στήσιμο κάλπης και στο Μεσολόγγι και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν άλλοθι στην αλλαγή της απόφασής του Διοικητικού Συμβουλίου από την εφορευτική επιτροπή. Σύμφωνα δε με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr δεν αποκλείεται οι εργαζόμενοι στο Μεσολόγγι να ζητήσουν με ασφαλιστικά μέτρα την μη εφαρμογή των αποφάσεων της εφορευτικής επιτροπής.
Αναλυτικά η ένσταση που κατέθεσαν χθες οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Μεσολογγίου :
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι υποψήφιοι αλλά και συμμετέχοντες στις συνημμένες καταστάσεις εκλογέων καταθέτουμε την ένστασή μας για το τρόπο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων στο κοινό Δ.Σ. Όλοι στη Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου γνωρίζαμε ότι θα στηθεί κάλπη και σε εμάς σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Γ.Ν. Αιτ/νιας στις 24/02/16.Ως εκ τούτου πιστεύαμε ότι θα ασκήσουμε το δικαίωμα μας στο Νοσοκομείο μας, κάτι το οποίο ανατρέψατε με τη μη εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης.
Αποστείλατε ένα έγγραφο το οποίο ήρθε χθες (29/02/2016) στις 3μ.μ. στο Νοσοκομείο μας, έγγραφο που σήμερα πήρε αρ. πρωτοκόλλου και δεν έχει ακόμη μοιραστεί ώστε να το ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτό στερεί ακόμα και το άλλοθι της ψήφου δια αλληλογραφίας, γιατί δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ούτε γι αυτά.
Με την ενέργειά σας αυτή:
1) Απορρίπτετε την Απόφαση τον Δ.Σ. του Ν. Αιτ/νίας καθώς και την απόφαση της 6ης ΥΠΕ.
2) Εμμένετε στην διεξαγωγή των εκλογών σήμερα 1/3/2016 με μία κάλπη στο Αγρίνιο.
Επειδή τα γεγονός αυτό παραβιάζει το δικαίωμα συμμετοχής μας, δημιουργεί άνισες ευκαιρίες και χειραγωγεί με αυτά τον τρόπο την εκλογή ζητάμε την ακύρωση της διαδικασίας και την επανάληψη της με ίσους όρους προκειμένου να υπάρξει το αδιάβλητο των εκλογών.
Τέλος πιστεύουμε ότι η εφορευτική επιτροπή παρανόμως και αναρμοδίως αποφάσισε την διεξαγωγή των εκλογών ακυρώνοντας όλα τα όργανα τα οποία προκήρυξαν τις εκλογές. Ειδικά για το συγκεκριμένο Θέμα επιφυλλασόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Χθες είδαμε δυστυχώς ένα ακόμα επεισόδιο στη κακογραμμένη παράσταση με τον τίτλο «εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου εργαζομένων στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αιτωλ/νίας».
Την Παρασκευή 25/2 ήρθε επιτέλους στο Νοσοκομείο, η απόφαση του Δ.Σ. να στηθεί κάλπη και στο Νοσοκομείο μας, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για αυτό και άρχισαν οι επαφές για τα τεχνικά θέματα των εκλογών.
Ξαφνικά προχθές Δευτέρα 29/2 , παραμονή των εκλογών και μάλιστα στις 3μμ, ώρα που η πλειοψηφία του προσωπικού έχει σχολάσει , ήρθε ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής με την οποία θεωρείται αναρμόδιο το Δ.Σ. και η ΥΠΕ να αποφασίσει , και εμμένει στο να στηθεί κάλπη μόνο στο Αγρίνιο διότι η ανωτέρω δημοκρατική διαδικασία είναι παράνομη. !!!!!!!! Και όλο αυτό παρόλα που έλαβαν και δεύτερο έγγραφο από την ΥΠΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ (το οποίο δεν μας έχει κοινοποιηθεί ακόμη).
Οι διαδικασίες αυτές που μεθοδεύθηκαν από την εφορευτική επιτροπή έχουν ως αιτία ή ότι τα μέλη της εφορ. επιτροπής δεν είναι σχετικά με τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών και έκαναν υπέρβαση αρμοδιοτήτων ή ότι είναι κατευθυνόμενα υπό τις νουθεσίες κάποιων.
Καταδικάζουμε τις πρακτικές χειραγώγησης του αποτελέσματος.
Ζητάμε την ακύρωση της διαδικασίας αυτής και την επανάληψη της με ίσους κανόνες. Μάλιστα για να φύγει η ανησυχία κάποιων για ύπαρξη νέων υποψήφιων αυτό μπορεί να γίνει με τους ίδιους υποψηφίους και κατάλογους ,έτσι όπως περιγράφεται στη υπουργική απόφαση που και οι ίδιοι επικαλούνται.
Οι ίσοι όροι συμμετοχής στην διεξαγωγή των εκλογών αποτελεί ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.
ΤΟ Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Και οι εκπρόσωποι Ιατρών Νοσοκομείου Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗ-ΚΩΣΤΑ» και μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.Α.
Νικόλαος Μαρκαντώνης
Παναγιώτης Ζαβιτσανάκης