Απαλλαγή από το έωλο πόρισμα για Μερμίγκη

Στη σημερινή συνεδρίαση το Δ.Σ των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου πήρε ομόφωνη απόφαση να απαλλάξει τον Στέλιο Μερμίγκη από την πειθαρχική δίωξη για όσα αναφέρονταν σε βάρος του στο πόρισμα του ΣΕΥΥΠ για το νοσοκομείο Αγρινίου.

Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στο πόρισμά του για το νοσοκομείο Αγρινίου κατηγορούσε τον αιρετό εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου Αγρινίου με έωλα επιχειρήματα, κάνοντας λόγο αορίστως για την… συμπεριφορά του, για το γεγονός ότι έδωσε συνέντευξη στο χώρο του νοσοκομείου σε ΜΜΕ -πράγμα που φυσικά καμία νομοθεσία δεν απογορεύει- και για το γεγονός ότι συμμετείχε σε σύσκεψη των φορέων του Αγρινίου για τα προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, τη στιγμή όμως που ο ίδιος είχε λάβει από τη υπηρεσία του δίωρη άδεια.

Όπως ήταν λογικό και αυτονόητο ο Στ. Μερμίγκης απαλλάχθηκε από αυτές τις σαθρές κατηγορίες. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα σωματεία των εργαζομένων και η ΠΟΕΔΗΝ είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Στ. Μερμίγκη κάνοντας λόγο εκφοβισμό σε βάρος του και για προσπάθεια ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών του αγώνων.