Οι εναλλακτικές λύσεις του Μαντζουράκη

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ και ο τρόπος που ήρθε δεν ενόχλησε μόνο τον Γιάννη Μαντζουράκη και τους παίκτες, αλλά και όσους βρίσκονται κοντά στην ομάδα, όπως για παράδειγμα τους οπαδούς, που βλέπουν ότι οι καλές εμφανίσεις και οι νίκες ήταν απλά ένα «πυροτέχνημα». Από τα ΜΜΕ έχουν γίνει αναλύσεις για το τι μπορεί να πήγε στραβά, ωστόσο το JOINSPORTS επιχειρεί να μπει στη θέση του προπονητή, να διαχειριστεί το ρόστερ του Παναιτωλικού και να σας παρουσιάσει τα πιθανά σχήματα, με τις αλχημείες που κάνει ένας προπονητής, όταν θέλει να πετύχει το πλάνο του.

ΠαπάζογλουΗ αλήθεια είναι πως με τον Παπάζογλου υγιή και ετοιμοπόλεμο, ο Γιάννης Μαντζουράκης είχε βρει την ενδεκάδα, είχε βρει τις ισορροπίες και το καλύτερο είναι ότι αυτή η ενδεκάδα απέδιδε. Ο «Παπ» λειτουργούσε σαν… σκούπα μπροστά από τα δύο στόπερ. Ό, τι πέρναγε από μπροστά του το καθάριζε και οι Μάκος – Κούσας συνέθεταν ένα καλό αμυντικό δίδυμο σε απόλυτη συνεργασία με τον Παπάζογλου. Η απώλεια του Παπάζογλου ήταν πολύ πιο σημαντική από, ό, τι περιμέναμε καθώς δεν έχει καλυφθεί το κενό και το χειρότερο είναι ότι η απουσία του επηρεάζει όλη την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας. Ο Πάουλο δεν έχει καταφέρει να τον αντικαταστήσει, ούτε στο να «σκουπίζει», ούτε στο να γίνεται ο τρίτος στόπερ, ούτε στο να ελέγχει άμυνα και κέντρο, αλλά ούτε και να μοιράζει την μπάλα στα χαφ.

Το ρόστερ μπορεί να μην αποτελείται από 200 παίκτες, όπως είπε ο Γιάννης Μαντζουράκης στη συνέντευξη Τύπου, αλλά υπάρχουν κάποιες επιλογές και κάποιες αλλαγές που μπορεί να κάνει, μιας και η ομάδα, ούτε Ευρώπη κυνηγάει, ούτε παλεύει για τη σωτηρία της. Ας δούμε όμως ένα, ένα τα σενάρια ενδεκάδας.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu

Επιλογή 1η: Χαντάκιας στην άμυνα, Μάκος αμυντικό χαφ
Η επιλογή που έρχεται πρώτη στο μυαλό είναι η μετατόπιση του Γρηγόρη Μάκου ως εξάρι και η είσοδος του Δημήτρη Χαντάκια στο κέντρο της άμυνας με το βασικό σχήμα να διαμορφώνεται ως εξής: (4-3-3) Κάτω από τα δοκάρια ο Κυριακίδης, δεξιά ο Μύγας, αριστερά ο Ρουμπουλάκου (Κέβιν τραυματισμένος) και στο κέντρο της άμυνας ο Κούσας με τον Χαντάκια. Πιο μπροστά τους ο Μάκος και εσωτερικοί χαφ οι Πάουλο και Βασιλούδης. Δεξιά στην επίθεση ο Μουνιός, αριστερά ο Ουάρντα και στην κορυφή ο Μαρκόβσκι. Να σημειώσουμε πως στη θέση του Βασιλούδη μπορεί να αγωνιστεί και ο Ρουσκουσέδα, αλλά και οι Μουνιός.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu

Επιλογή 2: Ουάρντα στον άξονα, Φερέιρα στην «πτέρυγα»
Ο Ουάρντα είναι πολυθεσίτης, μπορεί να αγωνιστεί και στην άκρη και στον άξονα, Ο Φερέιρα ως «οκτάρι» δεν τα πήγε καλά, αφού η φυσική του θέση είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ή στο δεξί με αντίθετο πόδι. Έτσι, λοιπόν και με βάση το 4-3-3 η ενδεκάδα διαμορφώνεται ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κυριακίδης. Δεξιά ο Μύγας, αριστερά ο Ρουμπουλάκου (Κέβιν τραυματίας) και στο κέντρο της άμυνας ο Κούσας με τον Χαντάκια. Πιο μπροστά τους ο Μάκος και εσωτρερικοί μέσοι οι: Πάουλο και Ουάρντα. Στην επίθεση δεξιά ο Μουνιός, αριστερά ο Φερέιρα και στην κορυφή ο Μαρκόβσκι.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu

Επιλογή 3η: Αλλαγή συστήματος (4-2-3-1) με Ουάρντα δεξιά, Μουνιός δεκάρι και Φερέιρα αριστερά
Το τρίτο σενάριο είναι ίδιο με το δεύτερο, αλλά σε αλλαγή διάταξης. Δηλαδή, ο Κυριακίδης κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Μύγας, αριστερά ο Ρουμπουλάκου (Κέβιν τραυματίας) και στο κέντρο της άμυνας ο Κούσας με τον Χαντάκια στο κέντρο της άμυνας. Δύο αμυντικά χαφ, ο Μάκος και ο Πάουλο. Πιο μπροστά και δεξιά ο Ουάρντα, αριστερά ο Φερέιρα και ο Μουνιός πίσω από τον Μαρκόβσκι.
Δεν συμπεριλήφθηκε ο Κάπελ στις ενδεκάδες λόγω ότι είναι τιμωρημένος

πηγή : joinsports.gr