Νέες λεπτομέρειες της υπόθεσης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου προς την Ιταλία φέρνει στο φως το ΑγρίνιοCulture.gr που ήταν από τα πρώτα μέσα πανελλαδικά που μετέδωσαν την εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Αρχικά οι πληροφορίες των αστυνομικών αρχών για την υπόθεση έφεραν στη ΓΑΔΑ σήμα της Ασφάλειας Μεσολογγίου και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας. Από την αξιολόγηση των δεδομένων που έγινε κρίθηκε σκόπιμο να επιληφθεί της υπόθεσης η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αυτό γιατί η μεταφορά ατόμων με ιδιωτικό αεροπλάνο σε αεροδρόμιο αερολέσχης στην περιοχή του Λέτσε της Ιταλίας κίνησε την υποψία για μεταφορά αλλοδαπών συσχετιζόμενων με την τρομοκρατία. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ για τη δράση των διακινητών στην Τουρκία -που αποκάλυψε η Real News- και η οποία διαπιστώνει σχέσεις της δαιδαλώδους εγκληματικής οργάνωσης δουλεμπόρων με τον ΙSIS. Έτσι από τον περασμένο Σεπτέμβριο η Αντιτρομοκρατική άρχισε τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και οι συνομιλίες των εμπλεκομένων στην υπόθεση βλέπουν τώρα το φως της δημοσιότητας. Ωστόσο, είναι προφανές ότι στις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας, από τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο επίκεντρο του προσφυγικού προβλήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και βάλλεται σχετικά με την διαφύλαξη των συνόρων, υποβαθμίστηκε η συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης από τη στιγμή μάλιστα που οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης 43χρονος Ιρακινός κουρδικής καταγωγής έχει σχέσεις με δουλεμπόρους στην Τουρκία και οι επαφές του έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών. Η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με τις Ιταλικές αρχές -όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr- ανακάλυψε ότι στις μεταφορές που έγιναν -γιατί στην Ιταλία δηλώνονταν τα στοιχεία των επιβατών- μετακινήθηκαν ιρακινής και συριακής καταγωγής άτομα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτοι ή συσχετιζόμενοι με τη διεθνή τρομοκρατία.
Έχοντας προηγηθεί η αποκάλυψη πως ένας από τους μακελάρηδες του Παρισιού είχε ταυτοποιηθεί στη Λέρο, το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα στο Βέλγιο επιτείνει την ανησυχία των εταίρων της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πως η χώρα δεν μπορεί να ελέγξει τα εξωτερικά σύνορά της, όσο και αυτά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες… Κάτι που δυστυχώς δεν απέχει από την πραγματικότητα.