Το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των τμημάτων της Ιόνιας Οδού

Στην τελική ευθεία (;) μπαίνουμε πλέον για την ολοκλήρωση των έργων στους 5 αυτοκινητόδρομους της χώρας. Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα η τμηματική ολοκλήρωση των οδικών αξόνων θα ξεκινήσει το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2017.Μέχρι τότε οι σφυγμοί στα εργοτάξια και το Υπουργείο θα χτυπούν γρήγορα μιας και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη δείξει μεγάλη κατανόηση στα δεδομένα προβλήματα της χώρας, όμως ζητά την ολοκλήρωση των στοιχειωμένων έργων.

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016: ΚΟΥΒΑΡΑΣ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γ.Γ.Υποδομών κου Δέδε μέσα στο καλοκαίρι θα λειτουργήσει ενά πρώτο μικρό τμήμα στην Ιόνια Οδό που θα συμπληρώσει την ήδη λειτουργούσα από το 2009 Ευρεία Παράκαμψη Αγρινίου.

ΤΕΛΗ 2016: ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΑΡΤΑ
Όπως είπε πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών στα τέλη του έτους θα λειτουργήσει το τμήμα Ιωάννινα-Άρτα. Πρόκειται σαφέστατα για το δυσκολότερο τμήμα της Ιόνιας Οδού που με τη λειτουργία του θα αλλάξει τις μετακινήσεις ανάμεσα στις 2 μεγάλες πόλεις της Ηπείρου.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2017
Τότε σύμφωνα με την υποχρέωση που έχει η χώρα μας θα πρέπει να δοθούν στην κυκλοφορία όλοι οι αυτοκινητόδρομοι αλλά με το καπέλο “λειτουργικοί”. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν κατά τόπους παρακάμψεις σε “δύσκολα” ή “δύστροπα” σημεία.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
Μέχρι τότε σταδιακά από τον Μάρτιο θα παραδίδονται οι μικρές εστίες ανολοκλήρωτων έργων στους αυτοκινητόδρομους. Τον Αύγουστο όμως του 2017 το σύνθημα της λήξης των έργων στους αυτοκινητόδρομων θα δώσει συμβολικά η παράδοση σε λειτουργία της Σήραγγας Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό. Ένα μεγάλο έργο θα ολοκληρώνεται έχοντας μία μεγάλη σήραγγα 3χλμ στο νότιο άκρο του.

Πάντως ας κρατήσουμε μικρό καλάθι αναφορικά με τις εξαγγελίες καθώς πολλές φορές στο παρελθόν ακούσαμε για παράδοση τμημάτων αλλά τελικά δεν είδαμε να συμβαίνει.

πηγή : ypodomes.com