Πάρκο : Αποζημίωση για το εργολάβο, κριτική για την εγκατάλειψη του πρασίνου

Συζήτηση για το Πάρκο έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου, όπου στην ημερήσια διάταξη υπήρχε θέμα σχετικά με αιτήματα του αναδόχου του έργου για αποζημίωση μετά τη διάλυση της εργολαβίας. Ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε…

Το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου αποφάσισε την έγκριση της οριστικής παραλαβής του έργου, την αναγνώριση αποζημίωσης για υλικά του έργου, αξίας 21.310,32 € με ΦΠΑ και την καταβολή αποζημίωσης 61.085,03 € για το τεκμαιρόμενο όφελος λόγω διάλυσης της σύμβασης. Ωστόσο απέρριψε το αίτημα του αναδόχου για αποζημίωση για θετικές ζημίες λόγω υπερημερίας του έργου ως απαράδεκτο, καθότι υποβλήθηκε μετά την υποβολή της τελικής επιμέτρησης.

Στην διάρκεια της συζήτησης όμως το θέμα επεκτάθηκε με τον πρώην δήμαρχο Π. Μοσχολιό να κατηγορεί την δημοτική αρχή πως δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδιά της για το Πάρκο, σημειώνοντας ότι δεν ξέρουμε ακόμα αν το Πάρκο έχει απενταχθεί από το ΕΣΠΑ. Τόνισε ακόμη ότι οποιαδήποτε απόφαση βγει από το ΣτΕ για το Πάρκο θα είναι όχι για την ουσία αλλά για το αν ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει. Από την παράταξη «Αγρίνιο, Ανατροπή Τώρα» αναφέρθηκε ότι ζητείται έγκριση για ένα έργο, ενώ έγινε λόγος για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.) που εντοπίζει παρανομίες στο έργο και που συστήνει ότι πρέπει να κινηθούν και ποινικές διαδικασίες για το θέμα.Στο γεγονός ότι στο Πάρκο έχει γίνει το χειρότερο δυνατό σενάριο την ώρα που κόβονται παράνομα δέντρα στάθηκε ο Πελ. Αντωνάκος της Λαϊκής Συσπείρωσης και τόνισε ότι το Πάρκο δεν πρέπει να εγκαταληφθεί. Σε ανάλογο τόνο και ο Στέλιος Μερμίγκης από το Ανυπότακτο Αγρίνιο που υπενθύμισε ότι ο εργολάβος έχει ήδη πάρει 200.000 € για έργο και ζήτησε από την υπηρεσία πρασίνου να επέμβει για την προστασία και την περιποίηση του πρασίνου. Ο αντιδήμαρχος Νίκος Καζαντζής ανάφερε ότι το Πάρκο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης και πως ο δήμος ετοιμάζει νέα μελέτη. Ενώ σημείωσε ότι ο ανάδοχος έχει δικαιώματα και πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Είναι πάντως δεδομένο πως το γεγονός ότι το έργο της ανάπλασης διακόπηκε και τελικά μεταιώθηκε δεν δικαιολογεί την εγκατάλειψη του πρασίνου του Πάρκου από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Δ.Π