Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Αγρινίου στο Μεσολόγγι

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αγρινίου, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι, στο πλαίσιο του καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος και του ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία, οργάνωσε και πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα 29 Μαρτίου 2016 εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεσολόγγι.

Σκοπός της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευόμενοι την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, τις Αλυκές Μεσολογγίου, καθώς και να περιηγηθούν στο φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας, στην Τουρλίδα.Αρχικά, οι εκπαιδευόμενοι ενημερώθηκαν από τον περιβαλλοντολόγο του σχολείου κ. Β. Παπαδόπουλο για τις Αλυκές του Μεσολογγίου, για την σπουδαία οικονομική και οικολογική αξία τους καθώς και για τη φυσική διαδικασία παραγωγής του αλατιού.Ακολούθησε η περιήγηση στο φυσικό περιβάλλον της λιμνοθάλασσας, στην Τουρλίδα. Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον οικολογικό πλούτο τής λιμνοθάλασσας και να δουν τις περίφημες ξύλινες ψαροκαλύβες (πελάδες). Θαύμασαν το φυσικό πλούτο της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου ως οδηγό όχι μόνο της οικονομικής ανάπτυξης-τουρισμού, αλλά και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Επόμενος εκπαιδευτικός σταθμός ήταν ο Κήπος των Ηρώων. Οι εκπαιδευόμενοι ξεναγήθηκαν στον ιστορικό χώρο εθνικής μνήμης και ενημερώθηκαν από τη φιλόλογο του σχολείου κα Β. Γερολύμου για τα ιστορικά γεγονότα που σχετίζονται με την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου καθώς και για τους Φιλέλληνες που έλαβαν μέρος στα γεγονότα. Ένιωσαν ιδιαίτερη συγκίνηση για τη θυσία των Μεσολογγιτών.Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με καφέ στη πλατεία της πόλης του Μεσολογγίου, για την περαιτέρω σύσφιγξη των διαπροσωπικών σχέσεων των εκπαιδευόμενων για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησή τους και της συνοχής τους ως μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.Η εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεσολόγγι ήταν για όλους τους συμμετέχοντες ένα μάθημα διαθεματικής προσέγγισης με την κατάκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Αγρινίου
Νάσιος Νικόλαος