Η κρίση του Μαρκόβσκι και η καλή χρονιά

φωτο: paravatos.eu

Ο Σέρβος επιθετικός του Παναιτωλικού έχει να σκοράρει από τις 21 Φεβρουαρίου στο παιχνίδι με τον Πλατανιά Χανίων και στο γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε λίγα λεπτά πριν την εκπνοή του ματς και από τότε έχει μείνει στην αφλογιστία.

Ο Μαρκόβσκι ήρθε το καλοκαίρι στον Παναιτωλικό την τελευταία στιγμή, την ώρα που έψαχνε να αποκτήσει επιθετικό ο σύλλογος του Αγρινίου. Ο πρώτος γύρος για τον Σέρβο ήταν πάρα πολύ καλός με έξι γκολ σε μια χρονιά που είχε πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Στο δεύτερο γύρο, ο Παναιτωλικός έχει βρει μια ισορροπία και στα αποτελέσματα και στις εμφανίσεις με τον Μαρκόβσκι να περνάει μια κρίση σε ό, τι αφορά την αποτελεσματικότητα.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Ο καλός πρώτος γύρος
Ο Μάρκο Μαρκόβσκι άνοιξε λογαριασμό στο πρωτάθλημα στην 3η αγωνιστική στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανθρακικό και έπειτα ξανασκόραρε δύο τέρματα στο ντεμπούτο του Μαντζουράκη στον πάγκο της ομάδας στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, όπου οι Αγρινιώτες είχαν την ανάγκη να πάρουν βαθμούς μετά τις δύο «πεντάρες» από Καλλονή και Πανιώνιο που έφεραν ουσιαστικά την απόλυση του Πόντες, την αλλαγή των στόχων και της φιλοσοφίας που θα πορευόταν φέτος ο Παναιτωλικός. Το τέταρτο γκολ ήρθε κόντρα σε μια πρώην ομάδα του Μαρκόβσκι, την Skoda Ξάνθη, την 9η αγωνιστική και στην επόμενη αγωνιστική στο ντέρμπι της Βορειοδυτικής Ελλάδας, ο Μάρκο Μαρκόβσκι σκόραρε ξανά το δεύτερο και νικητήριο γκολ του Παναιτωλικού. Ο Σέρβος έκλεισε τον πρώτο γύρο με γκολ, στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Αγρίνιο.

Η κρίση στον δεύτερο γύρο
Στο δεύτερο γύρο ο Μαρκόβσκι έχει πετύχει μόλις δύο γκολ. Ένα κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του β’ γύρου και ένα με τον Πλατανιά εκτός έδρας, ενώ στο Αγρίνιο ακόμη δεν έχει πετύχει γκολ σε ό, τι αφορά πάντα τον δεύτερο γύρο. Η κρίση που περνάει έχει μια εξήγηση. Ο Σέρβος στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο μετά το σίγουρο γκολ που έχασε, έπεσε πολύ ψυχολογικά, άλλωστε το είχε δηλώσει σε συνέντευξη που είχε δώσει στο JOINSPORTS. «Δεν μπόρεσα να καταλάβω πως ακριβώς έγινε. Δεν κατάλαβα πως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Ένιωσα πάρα πολύ άσχημα. Πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό. Με έριξε πάρα πολύ ψυχολογικά και εμένα και την ομάδα, αλλά προσπάθησα να συνεχίσω και να βοηθήσω την ομάδα μου. Πλέον το έχω αφήσει πίσω μου και την ευκαιρία, αλλά και το παιχνίδι με τον Πανιώνιο και εστιάζω την προσοχή μου στο επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.Ο Μαρκόβσκι κατάφερε να επιστρέψει στο σκοράρισμα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά και μάλιστα το γκολ που πέτυχε ο Σέρβος έδωσε τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του και από τότε έχει να σκοράρει ο Σέρβος σε επίσημο παιχνίδι, αφού στη διακοπή του πρωταθλήματος σε φιλικό με την Κ-20 σκόραρε δύο φορές.

φωτό : paravatos.eu
φωτό : paravatos.eu
Η ευθύνη του να σκοράρεις και η στατιστική
Όλοι περιμένουν από τον Μαρκόβσκι να σκοράρει. Συμπαίκτες, προπονητές, οπαδοί και αυτό με βάση τα νούμερα τόσο του Σέρβου, όσο και των άλλων ποδοσφαιριστών, ενώ στον πάγκο δεν υπάρχει μια αξιόπιστη λύση στη θέση του σέντερ φορ. Υπάρχει, μεν, ο Βασιλείου αλλά δεν έχει βοηθήσει καθόλου φέτος και δεν έχει πάρει πολλές ευκαιρίες. Ως γνωστόν ο Μάρκο Μαρκόβσκι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 8 γκολ και σκοράρει 1 γκολ ανά 4,7 τελικές προσπάθειες και οι συνολικές του τελικές είναι 37.

Σε όλες τις χρονιές που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ο Μάρκο Μαρκόβσκι δεν έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων. Τη σεζόν 2011-2012, στην πρώτη του χρονιά με την Ξάνθη σε 26 εμφανίσεις πέτυχε 9 γκολ (τα περισσότερα που έχει σκοράρει μέχρι στιγμής στο ελληνικό πρωτάθλημα και την επόμενη σεζόν πάλι με την Ξάνθη σκόραρε μόλις τρεις φορές, σε πολύ λιγότερες παρουσίες του, 16 στον αριθμό. Τη σεζόν 2014-2015 ο Μαρκόβσκι αγωνίστηκε για λογαριασμό της Κέρκυρας. Αγωνίστηκε 29 φορές και πέτυχε 26 γκολ. Φέτος απομένουν δύο αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και ο Μαρκόβσκι έχει την ευκαιρία να κάνει ρεκόρ τερμάτων, φτάνει μόνο να σκοράρει μίνιμουμ δύο φορές, καθώς με τον Παναιτωλικό έχει πετύχει 8 γκολ σε 27 εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα. Πολλοί είναι εκείνοι, που έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τον Μάρκο Μαρκόβσκι, όμως αν ρίξουμε μια δεύτερη ματιά στα στατιστικά του, μάλλον κάνει μια αποδοτική, για τον ίδιο, χρονιά.

πηγή : joinsports.gr