Στο επίκεντρο η Κοινωφελής Εργασία στο δήμο Αγρινίου [HDvideo+pics]

Συνάντηση Παπαναστασίου – Αντωνοπούλου στο Δημαρχείο Αγρινίου
Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, διάρκειας 8 μηνών, που ξεκινά πιλοτικά σε 17 Δήμους-θύλακες υψηλής και μακροχρόνιας ανεργίας, ανάμεσά τους και ο δήμος Αγρινίου, ήταν το κύριο αντικείμενο της συζήτησης που είχαν στο δημαρχείο Αγρινίου, η Αναπλ. Υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου. Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτη φάση στο δήμο Αγρινίου θα υπάρχουν 795 ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, δηλαδή το 10% των μακροχρόνια ανέργων της περιοχής…

Ο Γ. Παπαναστασίου καλωσορίζοντας την Αναπλ. Υπουργό Εργασίας στο δήμο Αγρινίου, αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή, σημειώνοντας ότι το Αγρίνιο και η ευρύτερη περιοχή βρίσκονταν σε κρίση πριν από την κρίση. Ιδαίτερη αναφορά έκανε στην κατάρρευση της παραγωγικής βάσης που στήριζε το εισόδημα της περιοχής, την καπνοκαλλιέργεια και την αγροτική ενασχόληση, καθώς επίσης και στο αναπτυξιακό έλλειμμα της περιοχής που αναπόφευκτα επηρεάζει και την ανεργία και δεν είναι άλλο από την απομόνωση της περιοχής του Αγρινίου από τα σύγχρονα μεταφορικά δίκτυα (αυτοκινητόδρομοι, σιδηρόδρομος κτλ). Τέλος απένειμε τα εύσημα στην Ρ. Αντωνοπούλου για το γεγονός ότι οι προτάσεις των δήμων στην κατανομή του προσωπικού υλοποιούνται από το Υπουργείο, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι το πρόγραμμα όφειλε να καλύψει ειδικότητες, στις οποίες οι δήμοι έχουν έλλειψη προσωπικού.

Από την πλευρά της η Ρ. Αντωνοπούλου ευχαρίστησε τον Γ. Παπαναστασίου για τις προτάσεις που είχε καταθέσει στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο για το σχεδιασμό του προγράμματος. Στάθηκε στο γεγονός ότι δεν υπήρξαν πολιτικά κριτήρια για την επιλογή των δήμων που εντάχθηκαν στην πιλοτική φάση του προγράμματος. “Εμείς εφαρμόσαμε μια μεθοδολογία, αναζητώντας τις περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανεργία, το μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης της ανεργίας τα τελευταία χρόνια και η συνάρτηση μας έδωσε τα πρώτα αποτελέσματα για τους 17 πρώτους δήμους” είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε τη δέσμευση της Κυβέρνησης πως στόχος είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί εντός του Σεπτεμβρίου στους δήμους όλης της χώρας.