Εκείνη η ΕΔΕ για το Πάρκο, τι απέγινε;

Είναι κοινός τόπος ότι στην Ελλάδα άμα θες να αποκρύψεις κάτι κάνε μια Εξεταστική Επιτροπή ή μια ΕΔΕ. Στη βουλή βέβαια γίνεται και καμία Εξεταστική Επιτροπή έτσι για τα μάτια του κόσμου και το κομματικό ξεκατίνιασμα…. Στο δήμο Αγρινίου όμως όχι.

Στα συμπεράσματα της Έκθεσης-Καταγγελίας που εξέδωσαν η Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς (ΓΕ.Γ.Κ.Α.Δ.) και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων (Σ.Ε.Δ.Ε.) σχετικά με την ανάπλαση του Παπαστράτειου Πάρκου Αγρινίου που προώθησε η δημοτική αρχή Μοσχολιού, προτείνονταν να πραγματοποιηθεί πειθαρχικός έλεγχος των εμπλεκομένων με τη σχεδίαση και κατασκευή της ανάπλαση, υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου. Η νέα δημοτική αρχή Αγρινίου παρόλο που δεν έχει κάτι να φοβηθεί από την εν λόγω υπόθεση, που δεν αφορούσε τη θητεία της, δεν θέλησε να ψάξει το θέμα. Ανάμεσα στους συνεργάτες της – υπηρεσιακούς παράγοντες, με τους οποίους υποθέτουμε ότι η δημοτική αρχή σχεδιάζει πως θα αξιοποιήσει τη νέα προγραμματική περιόδο, βρίσκονται άνθρωποι, που σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιων Έργων δεν ακολούθησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ενδεχομένως σύμφωνα πάντα με το πόρισμα να παρανόμησαν.

Θυμίζουμε ότι το πόρισμα σημείωνε ότι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου προχώρησε σε τροποποίηση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης και την οποία έστειλε στον ανάδοχο για την εκτέλεση εργασιών χωρίς προηγουμένως η τροποποίηση αυτή να έχει εγκριθεί τόσο από την Προϊσταμένη Αρχή, δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικοκονομική Επιτροπή του δήμου, όσο και από τις εμπλεκόμενες με τις αδειοδοτήσεις του έργου υπηρεσίες. Και το πιο σημαντικό ότι το Δασαρχείο Αγρινίου με το Α.Π.86677/3705/08-07-2014 έγγραφό του απέρριψε την τροποποίηση αυτή καθώς δεν προχωρεί σε αποτύπωση της υπάρχουσας βλάστησης.

Για όλα αυτά η παρούσα δημοτική αρχή φαίνεται ότι έχει λυμένες τις απορίες της. Ας εξηγήσει όμως τι ακριβώς συνέβη τότε και στην κοινή γνώμη της πόλης, που “ταλαιπωρήθηκε” από ένα θέμα, όπως η αναβάθμιση του πάρκου, που θεωρητικά θα μας χαροποιούσε όλους.

Δ.Π