Eκδήλωση 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου “Να ζη το Μεσολόγγι”

Δοξαστικό στην πόλη της Ελευθερίας και στους πρωταγωνιστές της
Το 1ο Γυμνάσιο “Παλαμαϊκή Σχολή”, με υπερηφάνεια οργανώνει μια πολυπρόσωπη εκδήλωση, στα πλαίσια των φετεινών Εορτών Εξόδου, υπό τον τίτλο “Να ζη το Μεσολόγγι – Δοξαστικό στην πόλη της Ελευθερίας και στους πρωταγωνιστές της”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Αγίου Σπυρίδωνος, το βράδυ της Τετάρτης 20 Απριλίου, στις 9.15.
Μετέχουν οι μαθητικές χορωδίες του 1ου Γυμνασίου, του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου και η μικτή χορωδία του Φιλοκαλλιτεχνικού Συλλόγου Μεσολογγίου. Το σύνολο συνοδεύει μικρή ορχήστρα από μαθητές και εξαιρετικούς σολίστες. Αφηγητής είναι ο Βολιώτης σκηνοθέτης, Γιάννης Τράντας, ιδρυτής της Εστίας Θεάτρου “Ερινεώς” Βόλου. Σολίστ η ιατρός, Ουρανία Σαββίδη. Τις χορογραφίες της παράστασης επιμελήθηκε η Μεσολογγίτισσα καθηγήτρια χορού, Στέλλα Παπαδοπούλου. Διευθυντής φωτογραφίας θα είναι ο Ελβετός, Pietro Tafaro ενώ την σκηνοθεσία, υπογράφει ο Μεσολογγίτης σκηνοθέτης, που ζει και εργάζεται για την Ελβετική τηλεόραση, Λευτέρης Δακαλάκης. Τα σκηνικά επιμελήθηκε ο καθηγητής καλλιτεχνικών του σχολείου μας, ο ζωγράφος, Γιώργος Τσάτσος, ενώ τα κείμενα έγραψε ο καθηγητής Μουσικής του σχολείου μας, Χρήστος Βλαχογιάννης, ο οποίος έκανε όλες τις διασκευές-ενορχηστρώσεις και θα διευθύνει ολόκληρο το σύνολο. Να σημειωθεί πως στο πρόγραμμα της παράστασής μας εντάσσονται και δύο τραγούδια ευρωπαίων συνθετών, που γράφτηκαν την εποχή της Εξόδου και που θα ακουστούν σε ΠΡΩΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Σας καλούμε να παραστείτε στην εκδήλωσή μας αυτή και σας παρακαλούμε να την προβάλλετε με τον τρόπο που εσείς θεωρείτε καλλίτερο.

Ο διευθυντής
Ασημάκης Γιώτης