“Μπετοναρισμένη” η ΟΝΝΕΔ στη ΝΟΔΕ

“Μπετοναρισμένη” η τοπική ΟΝΝΕΔ συμμετείχε στην χθεσινή διαδικασία για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΟΔΕ της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία.

Το εκλεκτορικό σώμα στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι μικρό και συγκεκριμένο, περίπου 130 άτομα, και έτσι μπορούν να γίνουν κάποιες εκτιμήσεις για το ποιες ψήφοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Οι παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ λένε ότι οι ψήφοι της ΟΝΝΕΔ ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν εν προκειμένω το τελικό αποτέλεσμα, αφού η νεολαία του κόμματος δεν κινήθηκε από τοπικιστικά κριτήρια βασισμένα στη διάκριση των υποψηφίων ως “Αγρινιώτης” και “Μεσολογγίτης”. Αντίθετα αυτά ήταν μάλλον τα κριτήρια για την πλειοψηφία των εκλεκτόρων από τις δημοτικές οργανώσεις. Το οξύμωρο εδώ είναι ότι η “μπετοναρισμένη” τοπική ΟΝΝΕΔ φέρει τη σκιά των δικών της εκλογών. Αποτελέσματα στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ δεν ανακοινώθηκαν ποτέ, οι εκλογικοί κατάλογοι ήταν διάτρητοι και οι καταγγελίες για μεθοδεύσεις ακόμη και εκφοβισμούς μεταξύ των στελεχών ουκ ολίγοι. Η αίσθηση που κυριαρχεί στα περισσότερα γαλάζια στελέχη ότι όποιοι εξέλεξαν τους “δικούς τους” στην ΟΝΝΕΔ, επωφελήθηκαν και στην διαδικασία της ΝΟΔΕ.

Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι η γαλάζια νεολαία εκπροσωπεί κυριολεκτικά ό,τι χειρότερο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΟΝΝΕΔ δεν μπόρεσε να κάνει εκλογές για την Κεντρική της Επιτροπή ούτε καν στο πρόσφατο Συνέριό της, προκαλώντας τη δυαρέσκεια του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη. Και δεν είναι μόνο ότι τα γνωστά «εκλογομαγειρέματα» και οι παρασκηνιακές διαμάχες, είναι ότι αυτή τη φορά από το συνέδριο της γαλάζιας νεολαίας “παρήλασαν” ακόμη και «φουσκωτοί».