Αποχώρησαν οι φοιτητές στο άκουσμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας [HDvideo+pics]

Αποχώρησαν οι φοιτητές του Αγρινίου από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όταν άκουσαν τον δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου να λέει ότι μπροστά στις μεθοδεύσεις της Πρυτανείας που υποβαθμίζουν τα τμήματα του Αγρινίου παραμένει σε ισχύει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ζητά την επανασύσταση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.

Αρχικά τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των φοιτητών και από τα τρία τμήματα του Αγρινίου. Ανέπτυξαν τα αιτήματά τους και έστρεψαν τα βέλη τους κατά των τοπικών φορέων για την αντιμετώπισή τους συνολικά από τις αρχές της περιοχής και την τοπική κοινωνία. Ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε με κάθε τρόπο πως η πόλη στηρίζει τις διεκδικήσεις των φοιτητών και αναφέρθηκε σε σειρά ενεργειών που έγιναν και το γεγονός ότι παρά τα συνεχή αιτήματα δεν κατέστη δυνατή ακόμη συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών τόνισαν ότι η απόφασή τους από την εποχή του σχεδίου “Αθηνά” είναι να μείνουν στο Αγρίνιο υπό την προϋπόθεση να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, διαφορετικά βάζουν ζήτημα χωροταξικής μεταφοράς των τμημάτων τους.

Οι φοιτητές επέκριναν τους προέδρους του τοπικού ΤΕΕ για το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος ΔΠΦΠ. Ο Γ. Παπαναστασίου απάντησε ότι αυτό είναι θέμα του κεντρικού ΤΕΕ και όχι του περιφερειακού τμήματος. Όταν όμως ανέφερε ότι ο δήμος όσο συνεχίζονται από την Πρυτανεία οι μεθοδεύσεις υποβάθμισης των Τμημάτων του Αγρινίου, θα συνεχίσει να ζητά την αυτονόμηση των Τμημάτων, τότε οι φοιτητές αντέδρασαν και αποχώρησαν από την αίθουσα, θεωρώντας ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με την “κόκκινη γραμμή” που έχουν θέσει στο ενδεχόμενο επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος.