“Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο” : Διαμαρτυρία για την καρμανιόλα της Εθνικής Οδού [HDvideo+pics]

 photo M2490003_zps3be2hruu.jpgΣυμβολική διαμαρτυρία για τα ατυχήματα που συμβαίνουν, στο ύψος της Εθνικής οδού κατά μήκος του σταθμού των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε σήμερα η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου. Περίπου 70 μοτοσυκλετές παρατάχθηκαν για μισή ώρα επί της διπλής διαχωριστικής γραμμής του οδοστρώματος σε μια κίνηση ευαισθητοποίησης τόσο των αρμοδίων, όσο και των πολιτών για τα θανατηφόρα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο συγκεκριμένο σημείο καθώς εκεί δεν υπάρχει ούτε κάποια ασφαλής διάβαση για τους πεζούς, ούτε διαχωριστικό στηθαίο ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Οι μοτοσικλετιστές μοίρασαν και ενημερωτικό φυλλάδιο στους διερχόμενους οδηγούς, ενώ η Τροχαία Αγρινίου ρύθμισε στο σημείο την κυκλοφορία.

 photo P4201043_zps4pysdcib.jpgΟ πρόεδρος της Λέσχης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου Σεραφείμ Φεγγούλης μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr απηύθυνε έκκληση στους αρμοδίους να δώσουν άμεσα μόνιμη λύση στο πρόβλημα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Προανήγγειλε επίσης ότι αν δεν δωθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα, η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου θα προχωρήσει και σε άλλες κινητοποιήσεις, ενώ στηλίτευσε την απουσία παραγόντων του δήμου Αγρινίου από τη συμβολική διαμαρτυρία των μοτοσυκλετιστών.

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου, προτείνει:
1) Την τοποθέτηση σταθερού πλαστικού διαχωριστικού (όχι κολονάκια) των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., ώστε να αποτραπεί η κάθετη διάσχιση των οχημάτων προς και από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.
2) Τη δημιουργία πεζογέφυρας στο ύψος του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε.
3) Την ασφαλτοκάλυψη της οδού που ξεκινά πίσω από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε. και καταλήγει στον κυκλικό κόμβο εισόδου νοτιοδυτικά της Πόλης του Αγρινίου, ώστε να δημιουργηθεί μια χρηστική εναλλακτική πρόσβαση, προς και από το Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., αποσυμφορώντας ταυτόχρονα την πρόσβαση έμπροσθεν αυτού.
4) Την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη έμπροσθεν του Κ.Τ.Ε.Λ. Α.Ε., για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, που εισέρχονται και εξέρχονται από αυτό.
Παρακαλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες σας, στο βαθμό που τους αναλογεί εκ του νόμου, να μεριμνήσουν και να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό, προς τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την υλοποίηση των παραπάνω, καθώς και όποιον άλλων μέτρων θεωρούν ότι απαιτούνται, προκειμένου να αντιμετωπισθεί μια άκρως επικίνδυνη και θνησιγενής κατάσταση.