Παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου : Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου; Φοιτητική εστία; Ή και τα δύο;

Αυτοψία πραγματοποιήσε χθες κλιμάκιο της 6ης ΥΠΕ στο παλαιό Νοσοκομείο Αγρινίου, προκειμένου να εξετάσει το χώρο για να προχωρήσουν οι μελέτες για την ανακατασκευή και διαμόρφωση των εγκαταστάσεων, με σκοό να δημιουργηθεί εκεί Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Ακόμη βέβαια χρηματοδότηση δεν υπάρχει, ωστόσο αυτή φαίνεται πως θα αναζητηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της πρόσφατης διαβούλευσης για τον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, η συγκεκριμένη πρόταση ήταν αυτή που αναδείχθηκε για την αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου.

νοσοκομείοΩστόσο, προκαλεί οπωσδήποτε εντυπώσεις ότι την ώρα που η 6ηΥΠΕ προωθεί το σχέδιό της, οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία μεταφέρουν στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας το αίτημα του δήμου Αγρινίου για παραχώρησε του παλιού νοσοκομείου, ώστε να δημιουργηθεί φοιτητική εστία για τους φοιτητές των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που εδρεύουν στο Αγρίνιο. Το Υπ. Παιδείας φέρεται να συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο οι εντυπώσεις οξύνονται από τη στιγμή που η 6ηΥΠΕ παραδόξως εμφανίζεται να μην… γνωρίζει… το συγκεκριμένο αίτημα και ορθώς κατά τα άλλα προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου της. Ακριβώς αυτός ήταν και ο προβληματισμός που εκφράστηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου από αρκετές παρατάξεις στη συζήτηση που έγινε για τα Τμήματα του Αγρινίου. Το Υπ. Υγείας γνωρίζει το αίτημα για παραχώρηση του παλιού νοσοκομείου ώστε να γίνει φοιτητική εστία, αλλά δεν έχει απαντήσει επ΄αυτού, το Υπ. Παιδείας φαίνεται ότι τώρα ενημερώνεται και το συζητά και οι ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι της 6ης ΥΠΕ προχωρούν τους σχεδιασμούς τους σε άλλη κατεύθυνση.

Το ζήτημα πρέπει να αποσαφηνιστεί επιτέλους και να πάρει το παλιό νοσοκομείο το δρόμο της αξιοποίησης. Τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας πρέπει να συναποφασίσουν και να εξετάσουν, όπως ειπώθηκε χθες στο δημοτικό συμβούλιο, αν υπάρχει η πιθανότητα στο παλιό νοσοκομείο να χωρέσει και η φοιτητική εστία και το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Δ.Π