Μέσω του λευκού το φλέρτ με το “μαύρο”

Πολλά λευκά από την παράταξη Παπαναστασίου για το ψήφισμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά.

Αρκετά από τα μέλη της παράταξης της ΝΔ στο δήμο Αγρίνιου, είτε τοποθετήθηκαν, είτε όχι, επέλεξαν με την ψήφο τους, έστω και αν δεν ήταν αυτός ο σκόπος τους, να περάσει προς τα έξω η εικόνα ότι “φλερτάρουν” με τη Χρυσή Αυγή. Επί της ουσίας του θέματος, της αποφυλάκισης δηλαδή μετά την παρέλευση του 18μηνου του κατ΄ομολογία του ιδίου δολοφόνου, μπορεί να υπάρχουν αρκετές απόψεις σχετικά με τους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης, με την προοδευτικότητα ή όχι που έχει ο συγκεκριμένος χρόνος που έχει θεσπιστεί ως ανώτατο όριο προφυλάκισης. Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση το θέμα έχει πάρει καθαρά πολιτικές διαστάσεις, διαστάσεις καταδίκης ή όχι του φασισμού/ναζισμού. Υπ’ αυτή την έννοια λοιπόν με το λευκό κάποιοι επιδόθηκαν σε ένα “φλέρτ” με τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα σε πολλούς θύμισαν τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν είχε θέσει θέμα νομιμότητας των συνεδριάσεων της βουλής, επειδή απουσίαζαν οι προφυλακιστέοι βουλευτές της Χ.Α.

Μπορεί ο Μητσοτάκης να θέλει θεωρητικά να στρέψει -όπως ισχυρίζεται- τη ΝΔ προς το κέντρο, πάντως στο Αγρίνιο κάποιοι επιμένουν όχι απλά στην δεξιά, αλλά στην δεξιά που πίσω απ΄αυτή υπάρχει τοίχος…