Συμβουλές για διακοπές στο χιόνι μαζί με τα παιδιά σας

Με έξυπνο σχεδιασμό και καλή διάθεση μπορείτε να κάνετε υπέροχες διακοπές στο χιόνι μαζί με τα παιδιά σας… η Αράχωβα, το Πήλιο, τα Καλάβρυτα … και άλλες μαγικές τοποθεσίες σας περιμένουν!!!!

  1. Επιλέξτε σωστά τη διαμονή σας
    Έχετε πάντοτε υπόψη σας ότι ένα διαμέρισμα με κουζίνα μπορεί να είναι καλύτερο για τα παιδιά σε σχέση με ένα οικογενειακό ενοικιαζόμενο δωμάτιο ξενοδοχείου. Βεβαιωθείτε ότι διατίθενται επιπλέον ανέσεις για παιδιά, όπως πακέτα καλωσορίσματος, κούνιες, ξεχωριστή τηλεόραση με DVD, επιτραπέζια παιχνίδια και έλκηθρα.
    Η τοποθεσία είναι σημαντική – βεβαιωθείτε ότι έχετε εύκολη πρόσβαση στο σημείο εκμάθησης σκι για παιδιά και σε άλλες δραστηριότητες φιλικές προς αυτά.
  2. Δανεισμός ή ενοικίαση εξοπλισμού σκι
    Τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και το νούμερο στο μέγεθος του εξοπλισμού αλλάζει από τη μια χρονιά στην άλλη. Γι αυτό, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα νοικιάζοντας ό,τι χρειάζεστε ή ακόμα μπορείτε και να δανειστείτε τον σχετικό εξοπλισμό από τους φίλους σας. Στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα θα βρείτε στολές για παιδιά, μπότες και πέδιλα του σκι προς ενοικίαση.
  1. Αποφύγετε τις ουρές
    Αποφύγετε τις περιόδους αιχμής και εξετάστε το ενδεχόμενο να κάνετε τις διακοπές σας κατά την υπόλοιπη διάρκεια της χειμερινής σεζόν. Οργανώστε τα εισιτήρια για τα lifts και επισκεφτείτε τα σε ώρες χωρίς πολλή κίνηση. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να περιμένετε στην ουρά με τα παιδιά.
  1. Οργανώστε μαθήματα σκι
    Τα μαθήματα σκι είναι μεγάλη διασκέδαση για τα παιδιά και στα χιονδρομικά κέντρα της Ελλάδος πχ Αράχωβα, 3-5 πηγάδια, Μέτσοβο, Βελούχι, Καϊμακτσαλάν κλπ μπορείτε εύκολα να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού. Θα απολαύσουν τη δραστηριότητα, θα μάθουν κάτι καινούργιο, θα συναναστραφούν και με άλλα παιδιά και εσείς θα εξοικονομήσετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο!
  1. Κάντε μια λίστα αποσκευών και φροντίστε για στάσεις
    Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταρτίσει μια πλήρη λίστα με  όλα όσα χρειάζεστε πριν ξεκινήσετε. Σχεδιάστε εκ των προτέρων τα μέρη όπου θα μπορούσατε να κάνετε μια στάση με τα παιδιά σας για να ξεκουραστείτε αλλά και να εγκλιματιστείτε στις πιο ψυχρές κλιματολογικές συνθήκες.
  2. Προμηθευτείτε με τρόφιμα
    Μερικά από τα θέρετρα μπορεί να έχουν πιο ακριβά καταστήματα και με περιορισμένα προϊόντα. Μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ πριν την αναχώρησή σας μπορεί να αποδειχτεί μια καλή ιδέα. Αγοράστε  ζεστή σοκολάτα και μπαχαρικά για να φτιάξετε το δικό σας ζεστό κρασί.
  1. Ντυθείτε σαν κρεμμύδι!
    Φορέστε πολλά ρούχα και δημιουργείστε layers. Έτσι, αν κάνει πολύ κρύο μπορείτε να είστε στα ζεστά ενώ αν ο καιρός ζεστάνει μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από τα επιπλέον ρούχα. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας έχουν αρκετά ζεστά μπουφάν με τσέπες που μπορούν να βάλουν μέσα τα γάντια τους.
  1. Πάρτε μαζί σας κολατσιό
    Μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές καταστημάτων για την αγορά ενός μικρού σνακ, αλλά μερικές φορές, ειδικά όταν είστε στην κορυφή του βουνού, αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Αν θέλετε να περάσετε παραπάνω χρόνο τις πλαγιές, φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μικρό σνακ όπως μια μπάρα δημητριακών που χωράει εύκολα σε οποιαδήποτε τσέπη.

Πηγή: efzin-hotel ενοικιαζόμενα δωμάτια Αράχωβα