Κβαντικά άλματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στον Παπαναστασίου!

Έλεγε ο Γιώργος Παπαναστασίου προεκλογικά πως ο συνδυασμός του δεν είναι κομματικά εμφορούμενος και τέλος πάντων “καμάρωνε” που στο ψηφοδέλτιό του υπήρχαν δύο άνθρωποι που στο παρελθόν ήταν υποψήφιοι βουλευτές με άλλα κόμματα, ένας με το ΠΑΣΟΚ και ένας με τους Οικολόγους Πράσινους. Βέβαια ο Παπαναστασίου έγινε δήμαρχος και η εμπειρία έδειξε πως μπορεί προεκλογικά να μην ήθελε να ταυτιστεί για ευνόητους λόγους με την ΝΔ (όπως εκατοντάδες υποψήφιοι δήμαρχοι εκείνη την εποχή), στην πραγματικότητα όμως είναι ένας γαλάζιος δήμαρχος που ανάλογα με τις ευκαιρίες που του δίνονται ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ στο θέμα με σκουπίδια της Ηλείας). Βέβαια για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν αρκετές οπτικές γωνίες για να ιδωθούν τα πράγματα. Μια από αυτές θα μπορούσε να είναι ότι ο δήμαρχος Αγρινίου κάθε άλλο παρά διάθεση για “ρήξη” με την παρούσα κυβέρνηση έχει, γιατί ένας δήμαρχος (με δέλτα κεφαλαίο, που λέν στο καφενείο) με τις αφορμές, που για παράδειγμα έχουν δώσει τους τελευταίους μήνες οι μαθητευόμενοι μάγοι της 6ης ΥΠΕ στα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου, θα έπρεπε να είχε κατασκηνώσει στην Πάτρα και να τους τα είχε κάνει “λαμπόγυαλο”…

Βέβαια οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, μιας και μιλούσαμε για τις οπτικές γωνίες, έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο Μητσοτάκης κάθε πρωί παίρνει στο τηλέφωνο τον Παπαναστασίου και του δίνει εντολές για το πως ο δήμαρχος θα μειώσει το θεάρεστο έργο της κυβέρνησης στα μάτια των δημοτών του… Αλλά φευ! Ο Παπαναστασίου είναι… οικουμενικός… γιατί μαθαίνουμε εσχάτως ότι στη δημοτική του ομάδα υπάρχει πλέον και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου! Μερακλίδικα πράγματα!

Πάντως είναι φοβερό… Να είσαι πεντακόσια χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, να εκλέγεσαι με την παράταξη της ΝΔ στο δήμο και την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ το γύρισε στο μνημονιακό, να το γυρνάς στα καπάκια και εσύ στο συριζαίϊκο! Ποια Κομανέτσι; Και τι οβιδιακές μεταμορφώσεις; Εδώ μιλάμε για κβαντικά άλματα!