O Τορουνίδης, η Καβαλλάρη και οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του διοικητή στο Αγρίνιο

Στην τελική ευθεία εισερχόμαστε για την επιλογή των νέων διοικήσεων των Νοσοκομείων. Αρκετοί είναι αυτοί που κατέθεσαν αίτηση ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητή και Αναπληρωτή Διοικητή για το Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας. Ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που κλήθηκαν για να περάσουν από συνέντευξη… Την ίδια ώρα εντός του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ η επιλογή του νέου διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου είναι μια ακόμη αφορμή για ένταση μεταξύ της τάσης των πασοκογενών και των “παλιών αριστερών”.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑγρίνιοCulture.gr o Αθανάσιος Τορουνίδης, έμπειρο πρώην τραπεζικό στέλεχος, καθώς και η ιατρός Ανδριάνα Καβαλλάρη με σπουδές και στην Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, είναι αυτοί που κλήθηκαν για συνέντευξη για τη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ο πρώτος λέγεται πως προωθείται από το μπλοκ των πασοκογενών και φέρεται να αποτελεί επιλογή του πρώην Υπ. Υγείας Π. Κουρουμπλή, ενώ η δεύτερη φέρεται να αντιπροσωπεύει την καταλληλότερη επιλογή των λίγων πια “παλιών αριστερών” εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι και δύο πληρούν τα κριτήρια της πρόσκλησης ενδιαφέροντος, με την διαφορά ότι ο κ. Τορουνίδης πέρα από τις σπουδές στα οικονομικά -που είναι στις πρώτες θέσεις των κριτηρίων της προκήρυξης- έχει την μακρά εμπειρία διοίκησης και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα. Η ένταση όμως που ήδη επικρατεί στις τάσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα για τον έλεγχο των οργανώσεων και τα πόστα στην κρατική μηχανή μεταφέρεται λίγο – πολύ και στην επιλογή για διοικητή στο Αγρίνιο. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι αν η ένταση μεγαλώσει επικίνδυνα δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιο “ατύχημα” κατά το οποίο θα μετρήσει πολύ και η γνώμη της 6ης ΥΠΕ.

Από εκεί και πέρα πολλοί είναι αυτοί που είχαν κάνει αιτήσεις, αλλά δεν κλήθηκαν ποτέ για συνέντευξη. Χαρακτηριστική όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του ΑγρίνιοCulture.gr είναι η περίπτωση απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που εμφανίζονταν ως ένας από τους επικρατέστερους για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου, ωστόσο έμεινε εκτός. Κάτι που μάλλον δεν ήταν αναμενόμενο από τον ίδιο, αφού προέρχονταν από το ΠΑΣΟΚ αλλά τελικά δεν του δόθηκε το “πάτημα” που θα ήθελε. Μάλιστα δεν αποκλείεται από την πλευρά του, αλλά και άλλων αποκλεισμένων από τη διαδικασία των συνεντεύξεων, να υπάρξουν και ενστάσεις όταν ανακοινωθούν οι διοικητές σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι…