Το εκκρεμές του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται η αντίδραση της Κουμουνδούρου Οι ουσιαστικοί λόγοι της αντιπαράθεσης στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ
Τα αντανακλαστικά και τα ταλέντα του Αρσέν Λουπέν φαίνεται πως διαθέτει η τάση των πασοκογενών στο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες η λειτουργία των τοπικών οργάνων του κόμματος είναι εκτός των καταστατικών προβλέψεων, αφού η θητεία τους έχει λήξει προ πολλού και εκλογές για τις τοπικές οργανώσεις δεν έγιναν. Έτσι λοιπόν η τάση των πασοκογενών στο Αγρίνιο βλέποντας το δισταγμό του κόμματος κεντρικά να υποδείξει κάποια λύση στο πρόβλημα, κάτι που εκ των πραγμάτων οφελεί τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως “παλιούς αριστερούς” που είχαν τα ηνία των τοπικών οργανώσεων, ανέλαβε δράση. Εκματαλλευόμενοι τις καταστατικές διατάξεις οι πασοκογενείς προχώρησαν ουσιαστικά στην εκπαραθύρωση του Συντονιστή της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο Π. Ζέρη και στην ανάδειξη του Αν. Μαυρομάτη ως προσωρινού Συντονιστή. Στη Συνέλευση Μελών λοιπόν που θα γίνει στις 22/5 θα επιδιώξουν να προχωρήσει η διαδικασία εκλογών για την ανάδειξη νέας Συντονιστικής Επιτροπής στο Αγρίνιο και κυρίως να εκκινηθεί η διαδικασία για εκλογές στην Νομαρχιακή Επιτροπή.

Οι ουσιαστικοί λόγοι όμως της αντιπαράθεσης στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο το γεγονός ότι η θητεία των οργάνων έληξε, όσο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου και η Νομαρχιακή -όπως καταγγέλλουν οι πασοκογενείς- λειτουργούσαν ως κλειστό lobby τρίων – τεσσάρων ατόμων. Κάτι που είχει ως αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο περίπου τα τοπικά όργανα του κόμματος να απαξιωθούν στα μάτια των ίδιων των μελών του κόμματος. Για παράδειγμα, λέγεται ότι στις επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών στην περιοχή το τελευταίο διάστημα δεν υπήρχε η ενημέρωση που θα έπρεπε στα μέλη. Επίσης αυτή καθαυτή η λειτουργία των οργάνων λέγεται πως ήταν προβληματική, χωρίς να υπάρχουν πρακτικά των αποφάσεων κ.α. Η λειτουργία των οργάνων θεωρούν οι πασοκογενείς ότι οφέλησε περισσότερο την προσωπική προβολή κάποιων και όχι το ίδιο το κόμμα. Οι πασοκογενείς από την άλλη ευαγγελίζονται μια “ανοιχτή”, πιο καταστατική και πιο δημοκρατική λειτουργία των οργανώσεων.

Το ζητούμενο όμως αν η “κλοπή” της οργάνωσης από τους “παλιούς αριστερούς”, που οι πασοκογενείς θεωρούν ότι έγινε με καταστατικό τρόπο, θα γίνει αποδεκτή και από την Κουμουνδούρου. Ακόμη το θέμα είναι ανοιχτό… Και επί του παρόντος τουλάχιστον δεν είναι 100% πως θα πραγματοποιηθεί η Συνέλευση των μελών στις 22/5. Όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr η Κουμουνδούρου σκέφτεται σοβαρά να θέσει στον πάγο τις εξελίξεις. Από την άλλη υπάρχει ο φόβος των μαζικών παραιτήσεων – αποχωρήσεων από τους πασοκογενείς, που μοιάζουν διατεθειμένοι να μην ανεχθούν τη λειτουργία των οργανώσεων πέραν των καταστατικών προβλέψεων. Και αυτό γιατί το ενδεχόμενο των μαζικών αποχωρήσεων φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων και σε άλλες κομματικές οργανώσεις ανά τη χώρα, πέρα από την κακή εικόνα που θα δώσει για το κόμμα…